Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Незалежні профспілки об’єднуються
16:23
Незалежні профспілки об’єднуються
Незалежна профспілка найманих працівників ПАТ «Сумське НВО ім. Фрунзе» прийняла рішення про вступ до Всеукраїнського профспілкового об’єднання «Демократичні профспілки України».

Про це на засіданні «круглого столу», що відбувся в обласному прес-клубі з ініціативи Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність» повідомив голова профспілкового комітету фрунзенців Валерій ШЕРШЕНЮК.

Без об’єднання, вважає він, профспілкам неможливо успішно боротися за свої права. Лише об’єднавшись, можна вирішити проблеми, серед яких Валерій Шешенюк називає передусім те, що підприємство не рахується з їх профспілкою, приймаючи суттєві рішення; не приймається новий колективний договір, а при цьому на ПАТ не кращі умови праці для робітників. Є й певні утиски щодо членів незалежних профспілки, що взагалі є порушенням прав людини. І якщо досі спілка не знаходила, з ким можна об’єднатися, то тепер така спільнота є – це «Демократичні профспілки України».

Лідери профспілкового об’єднання «ДПУ» Дмитро ФІЛИПЧУК і Олексій КЛЯШТОРНИЙ на засіданні за темою «Соціально-еономічна ситуація у Сумах та профспілкова дія трудящих» відзначили, що за останні півтора місяці їх товариство зросло більше, ніж удвічі. І це закономірно, адже останнім часом соціально-економічне становище в країні відзначається тривожними тенденціями. Люди потребують реального захисту. Не відрізняється від загальної і ситуація в Сумах.

«До багатьох вже давно фактично непрацюючих або працюючих на незначну частину потужності підприємств міста, таких, наприклад, як ПАТ «Сумське НВО ім.Фрунзе», Сумський завод «Центроліт», Сумський фарфоровий завод та інших додався традиційний флагман промисловості міста і області ПАТ «Сумихімпром», – констатують вони. – Зазначене веде до відсутності у місті та області гідної роботи та крайнього падіння рівня доходів працюючих сумчан. Відтак, внаслідок недостатньої наповненості міського та обласного бюджетів, – і до поступової дестабілізації роботи всього «бюджетного сектору» та «соціальної сфери». А головне – це долі людей, які руйнуються через неефективних менеджерів, що керують нашою економікою».

Економічна ситуація не обіцяє найближчим часом поліпшитися, тож кожен працівник має знати шлях до захисту своїх прав. «Тому ми звертаємося до всіх: створюйте профспілки! – каже Дмитро Філіпчук. – Не знаєте, як це робити, – звертайтеся до нас, допоможемо!».

Позиція щодо цього у «ДПУ» буде активна в усіх регіонах України.
Категорія: Новини | Переглядів: 521 | | Теги: Дмитро Філіпчук, Демократичні профспілки України, Валерій Шершенюк, СНВО ім. Фрунзе, Олексій Кляшторний | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: