Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 8 » Сумський обласний комітет молодіжних організацій розпочав новий етап Школи громадської активності
13:50
Сумський обласний комітет молодіжних організацій розпочав новий етап Школи громадської активності
7 листопада в Сумському прес-клубі було презентовано проект Сумського обласного комітету молодіжних організацій (СОКМО) «Школа громадської активності», який буде спрямований на підвищення професійного рівня активістів громадських організацій, покращення комунікації між ними та інформаційну підтримку організацій у малих містах Сумської та Харківської областей.

Зважаючи на позитивний досвід в реалізації попередніх проектів СОКМО щодо створення та координації мережі громадських організацій, фондом National Endowment or Democracy (NED) було винесено рішення про продовження роботи організації в даному напрямку з залученням Сумської та Харківської областей.

Проект передбачає навчання та обмін необхідною інформацією представників громадських організацій та ініціативних груп громадян. Пріоритетними цільовим групами для проекту є організації-новачки, ініціативні групи громадян, які прагнуть створити громадську організацію, активні громадяни, студенти з малих міст двох областей.

«У рамках проекту будуть проведені тренінги для громадських активістів, форум громадських організацій, конкурс міні-грантів для організацій малих міст Сумської та Харківської областей, – повідомив голова СОКМО Георгій Сахнюк. – Також випускатиметься журнал «Спалах» і підтримуватиметься сайт «Мережі громадських організацій малих міст Північно-Східної України».

Заступник голови СОКМО Наталія Лучанінова прозвітувала про роботу проекту протягом попереднього року. Зокрема в рамках проекту було проведено тренінги «Основи адвокасі та інструменти впливу», «Проектне мислення. Написання проектів», Тренінг «Менеджмент та ведення бухгалтерського обліку ГО».

Також обласним комітетом молодіжних організацій успішно проведено конкурс міні-грантів для громадських організацій. Перелік проектів, що були підтримані:
- «Ініціатива молоді – вирішення нагальних проблем країни» (Сумська міська громадська організація «Молодіжна педагогічна спілка»)
- Обласний молодіжний форум «ОСС + МГО: співпраця та розвиток» (СОМГО «Студентське братство Сумщини»)
- «Адаптація першокурсників» (Сумська обласна молодіжна громадська організація старшокласників «СМАЙЛ»)
- «Майстерня громадської діяльності» (ГО «Рада молодих вчених»)
- «Обирай: ЕКОШОК або життя у чистому довкіллі» (ГО «Фонд сільських громад Дворічанщини»)
- «Жіночий вимір» (ГО «Регіональний Центр Спортивного Розвитку»).

Керівник одного з проектів-переможців Андрій Букін розповів про результати дослідження інтересів та ініціатив сумської молоді.
Категорія: Новини | Переглядів: 544 | | Теги: Георгій Сахнюк, Наталія Лучанінова, СОКМО, Андрій Букін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: