Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Березень » 5 » У Сумській міській галереї відкрилася виставка майстрів вишивки
02:47
У Сумській міській галереї відкрилася виставка майстрів вишивки
25 лютого відбулося відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва під назвою «Натхнення». Роботи представили члени Клубу шанувальників вишивки при обласній громадській організації «Жіночі Ініціативи».

За майже сім років існування клубу його учасники експонували свої роботи не лише на виставках у Сумах, а й брали участь у міжнародних виставках ручної вишивки. До клубу входять близько півсотні осіб віком від 19 до 80 років, серед учасників є також двоє майстрів-чоловіків.

Цьогорічна виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва проходить у рамках програми «Традиції» і приурочена до Міжнародного жіночого дня – 8 Березня.

На виставці представлено близько 50 картин різних технік виконання – вишивка на полотні, вишивка бісером. Як зазначають організатори, виставка робіт – яскравий приклад того, як звичайне хобі може перерости в професіоналізм.

Приміром, для того, щоб вишити картину, майстри потребують мінімум кілька місяців часу. Деякі картини вони творять протягом кількох років, використовуючи у своїй техніці 100 відтінків різних кольорів.

Усі поціновувачі витворів декоративно-ужиткового мистецтва можуть побачити роботи майстрів до 16 березня у Сумській міській галереї по вул. Соборній, 27.

Людмила Герман
Категорія: Новини | Переглядів: 537 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: