Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 29
Триває конфлікт між колективом Сумської школи №3 та волонтерським центром, що розташувався в приміщенні навчального закладу. В чому його суть? Прес-конференція в Сумському прес-клубі, що мала назву «Перебування волонтерського центру в Сумській школі №3 та питання реорганізації закладу», познайомила з поглядом на проблему колективу школи.

Нагадаємо, що в приміщеннях третього поверху сумської ЗОШ №3 близько двох років працює волонтерський центр «СББ – Тил».

За словами директора  школи   Ольги Волошиної, колектив закладу, учні та батьки допомагали волонтерам, але виникла потреба проводити ремонтні роботи, створити в школі дитячий садок. Цю ідею підтримало більше чотирьохсот людей. Директор стверджує, що саме після виділення коштів на дошкільний заклад волонтерський центр розпочав війну із школою.

На засіданні Ольга Волошина зазначила, що волонтерський центр є громадською організацією, я ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 406 | Дата: 29.06.2016 | Комментарии (0)

 Дивом врятована кобза, містичним чином змінила життя цілої родини. Ця історія могла б стати продовженням відомого українського фільму «Поводир», в ній стільки ж болю.

Невпевнено тримає в руках стару непоказну кобзу Василь Гузенко. Ця річ має таку моторошну історію, що 70-літньому чоловікові не просто розповідати.

«Це кобза одного з кобзарів, яких розстріляли після так званого «з’їзду кобзарів», — говорить харків’янин Василь Гузенко. Її врятував машиніст поїзда, який віз цих кобзарів на з’їзд, але, як насправді виявилося, – на розстріл».

Про ту моторошну історію і нині не багато інформації, адже не залишилося живих свідків, крім енкаведиста, який керував розстрілом і машиніста поїзда. Було це на початку грудня 1930 року чи, за іншими даними, 1934 року. Тоді в Харківському оперному театрі відбувся З’їзд народних співців Радянської України, куди з різних об ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 438 | Дата: 29.06.2016 | Комментарии (0)

Журналістам Сумщини, Полтавщини та Харківщини під час прес-туру, що відбувся у рамках проекту «Реформи — шлях до успіху», випала можливість познайомитися з непересічним чоловіком,  вирощує водяні лілії та створив єдиний у своєму роді на Харківщині, а, може, й у всій Європі сад німфей або водяних лілій.

Мешканець села Ємці, що у Дергачівському районі Харківської області  Василь Гузенко вже не рахує скільки різновидів лілій має, але говорить, що цих квітів у нього більше, ніж у відомому Нікітському Ботанічному саду: від місцевих білих красунь до тропічних лілових і лілій нічного цвітіння. Говорити про те, з чого почалося захоплення ліліями чоловікові не просто. «Якщо  хтось дуже чимось захоплюється, то я з впевненістю можу сказати, що ця людина ховається від світу. Я теж захований. У ліліях», — говорить Василь Гузенко.

Свого часу захоплення ліліями для нього стало спасінням, коли виникли проблем ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 420 | Дата: 29.06.2016 | Комментарии (0)