Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 27 » «Крок до мужності» – проект, який змінив життя 22 молодих сумчан
17:22
«Крок до мужності» – проект, який змінив життя 22 молодих сумчан
Підведення підсумків проекту  «Крок до мужності» Авіаційного спортивно-технічного клубу «Дельта» відбулося в Сумському прес-клубі.

На початку був презентований відеоролик про те, як саме відбувався проект, очами його учасників. Учасниця проекту, гімназистка  обласної Гімназії-інтернату для талановитих дітей Наталія Лавірко розповіла  про підготовку  та відчуття перед стрибком із парашутом. Вона підходила до цієї миті поступово та з величезним бажанням.  Наталія відзначила, що перед стрибком у неї не було думок, лише відчуття неба та свист вітру. Дівчина говорить, що вже визначилася з майбутньою професією: вона бажає навчатися в льотному училищі.

Клуб бере початок ще з 80-тих років минулого століття.  Олександр Супрун пригадав, що починалося все з дельтапланів.  Із часом клуб «Дельта» став більш самостійнім, що дало змогу запровадити авіамодельний спорт і придбати мотодельтаплани.   Олександр вважає, що добре було б придбати власний літак, що є у одного з сумських авіаторів, та запровадити заняття з парашутного спорту тут, на Сумщині, на аеродромі Михайлівський. Бо ж наразі для здійснення стрибків доводиться їздити до Дніпровської області. 

 Голова президії клубу «Дельта» Олександр Супрун, який безпосередньо опікувався проектом, переконаний: не кожна людина зможе стрибнути з парашутом, адже стрибок потребує великої сили волі. Проте 22 учасники проекту з близько 200, які подали заявки на участь на самому початку роботи, змогли подолати себе.  Також  пан Олександр розповів, що учасникам проекту дуже сподобалася екскурсія до 25-ї повітряно- десантної бригади, де вони отримали безпосереднє уявлення про службу десантників.

Керівник проекту, інструктор – парашутист клубу «Дельта» Олександр Полозюков відзначив, що серед пріоритетів клубу насамперед є  популяризація активного і здорового способу життя та військово-патріотичне виховання молоді.  З цього й виникла ідея проекту «Крок до мужності». Коли його подали на  конкурс, організований обласним управлінням молоді та спорту, були сумніви: чи все прозоро на конкурсі, чи пройде їх проект?   Тим більш приємною і вагомою стала перемога.

Олександр розповів, як відбувався відбір учасників.  Спочатку були розповсюджені оголошення та анкети на сайті клубу, в соцмережах  і на радіо. Пізніше, коли виявилося, що охочих брати участь в проекті дуже багато,  анкети зробили детальнішими, об’ємними.  Пан Олександр наголосив, що відбір учасників був природнім і орієнтований на міцних духом і тілом юнаків і дівчат. Вік учасників склав від 16 до 27 років. Серед них виявилися  юнаки та дівчатами з різноманітними захопленнями, передусім –  це студенти різних вишів. 22 з них пройшли всі навчання, заліки, тести й отримали можливість безкоштовного стрибка з висоти 1000 метрів.

На презентації всім, хто зробив свій перший крок у небо – крок до мужності, вручили дипломи та парашутні книжки.  Також Олександр Супрун  від імені клубу нагородив  двох учасників: Костянтина Малтименка та Альону Коваль за особливі досягнення під час стрибків із парашутом.

Андрій ГОЛОВЕНКО

 
Категорія: Новини | Переглядів: 455 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: