Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 10 » Спільне німецько-українське видання «Аграрна економіка. Фермер» презентували в обласному прес-клубі
22:17
Спільне німецько-українське видання «Аграрна економіка. Фермер» презентували в обласному прес-клубі
Навчальний посібник «Аграрна економіка» розроблений колективом провідних німецьких вчених. Ініціатором видання підручника в Україні став німецький професор Герберт Штрьобель, засновник міжнародного магістерського курсу з аграрного менеджменту університету прикладних наук Вайенштефан (Німеччина). Колектив перекладачів та наукових редакторів Сумського НАУ підготував адаптовану україномовну версію. Посібник складається з двох томів: «Фермер: базовий рівень» та «Фермер: професійний рівень».

Перший том, орієнтований на початківців, містить виклад теоретичних основ природознавства (хімії, фізики, біології), сільськогосподарської техніки та техніки безпеки (машинобудування, тракторобудування, використання енергії в сільському господарстві), агровиробництва. Також розглядаються базові питання рослинництва, тваринництва, екологічного землеробства, економіки та менеджменту, бухгалтерського обліку, обробки інформації. На побажання читачів посібник доповнено розділом «Фахові розрахунки».

Другий том містить фахову теорію з рослинництва (теоретичні основи, технологія виробництва, маркетинг, рентабельність виробництва та збуту), тваринництва (технології утримання, годівлі, розведення, рентабельність виробництва та збуту худоби), виробництва і збуту поновлюваної енергії.

Зміст навчального посібника відповідає практичним потребам фахівців, є легким для засвоювання, стимулює інтерес до навчання, а його структура дозволяє використовувати як в аудиторії, так і в самостійній роботі. Унікальність книги полягає в чітких міжпредметних зв’язках і комплексному висвітленні кожного виробничого процесу.

Велика кількість ілюстративного матеріалу сприяє кращому опануванню матеріалом. Додаток з літературними посиланнями, Інтернет-адресами і числовими даними також робить це видання корисним довідником.

Посібник вже багато років є базовим в аграрній освіті Німеччини та відповідає стандартам професійної освіти в галузі сільського господарства. В Україні видання рекомендоване Міністерством аграрної політики та продовольства України (лист № 37-18-1-13/23837) для студентів аграрних спеціальностей та фахівців сільського господарства.
Категорія: Новини | Переглядів: 580 | | Теги: СНАУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: