Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 10
10-11 грудня в Сумах, у рамках проекту «Прес-клуби об’єднуватимуть Україну», перебуватимуть делегації журналістів із Тернопільської та Херсонської областей.

Запрошуємо вас приєднатися до таких заходів програми візиту:

11 грудня

12:00 - Музей грошей і бібліотека Української академії банківської справи. Наш гід - науковий співробітник академії, краєзнавець Сергій Тихенко.

14:00 - Засідання «круглого столу» за темою «Як виховати патріотів? Досвід громадських організацій Сумщини». Учасники: громадський активіст, керівник патріотичних вишкільних таборів «Коловрат», учасник АТО Олександр Бойко; голова Студентського братства Сумщини Дмитро Тіщенко; директор КП «Центр дозвілля молоді» Марина Попатенко; голова Сумського обласного комітету молодіжних організацій Наталка Лучанінова; начальник управління в справах молоді та спорту Сумської ОДА Дмитро Лантушенко; радник голови ОДА Віктор Бобиренко.

15:30 - Зустріч із керівникам ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 438 | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)

Навчальний посібник «Аграрна економіка» розроблений колективом провідних німецьких вчених. Ініціатором видання підручника в Україні став німецький професор Герберт Штрьобель, засновник міжнародного магістерського курсу з аграрного менеджменту університету прикладних наук Вайенштефан (Німеччина). Колектив перекладачів та наукових редакторів Сумського НАУ підготував адаптовану україномовну версію. Посібник складається з двох томів: «Фермер: базовий рівень» та «Фермер: професійний рівень».

Перший том, орієнтований на початківців, містить виклад теоретичних основ природознавства (хімії, фізики, біології), сільськогосподарської техніки та техніки безпеки (машинобудування, тракторобудування, використання енергії в сільському господарстві), агровиробництва. Також розглядаються базові питання рослинництва, тваринництва, екологічного землеробства, економіки та менеджменту, бухгалтерського обліку, обробки інформації. На побажання читачів посібник доповнено розділом «Фахові розрахунк ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 580 | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)

10 грудня у Сумському прес-клубі представники обласного об’єднання громадян «Усвідомлений вибір народу» розповіли про свою діяльність в рамках проекту, спрямованого на надання кваліфікованої первинної правової допомоги сільському населенню Лебединського району.

Проект «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультацій і сільських рад Лебединського району в наданні первинної безоплатної правової допомоги сільському населенню, розбудові сільських правових консультантів (параюристів), навчання сільських голів організації конкурсів на надання кваліфікованої первинної правової допомоги сільському населенню» було презентовано в прес-клубі 30 січня цього року.

Нині проект, який, по суті, є продовженням попереднього, завершується. Проте він надав змогу ще 12 місяців надавати безоплатну первинну правову допомогу в сільських громадах Лебединського району. Робота буде продовжуватися, адже розбудова системи первинної правової допомоги в ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 380 | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)

Тернопільщині, у порівнянні з більшістю областей України, пощастило. Коли у 1932–1933 роках в радянській Україні лютував голод-геноцид, регіон ще не входив до її складу. Зате, як нагадує Вікіпедія, саме на прикордонну Тернопільщину масово втікали жителі сусідньої Вінницької області (тоді до неї входила і сучасна Хмельницька). Жителі Тернопілля не лише допомагали продуктами, але й збирали кошти для порятунку голодуючим. Започаткували цей рух священики панахидами за упокій душ жертв голодомору в УРСР, під час яких вони закликали паству жертвувати хто скільки може для порятунку братів за Збручем. Ініціатором та організатором продовольчої допомоги став «Подільський союз кооператив», до якого приєдналися «Просвіта», ОУН, «Союз українок», «Рідна школа», «Маслосоюз» та інші політичні й громадські організації. Вони ж надіслали петиції пр ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 447 | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)

Степові землі Північного Причорномор’я, на перший погляд, можуть видатися звичайнісінькою «пустелею», позбавленою цікавого історичного минулого. Справді, на відміну від потужних міських цивілізацій Месопотамії, Єгипту чи Балкан, на степових просторах жоден народ не міг затриматися довший час, адже його неодмінно витісню вав інший – сильніший. Проте саме ця етнічна строкатість, своєрідний полігон народів і надає краю унікальності. Так, зокрема, тут мешкали прадавні арії, які першими приборкали колись непокірного коня, винайшли колесо та змайстрували перші у світі вози. Войовничі степовики назавжди залишили слід у античній міфології. Саме вони стали прототипом кентаврів, адже балканським народам, які до того часу не знали коня, мешканці Північного Причорномор’я здавалися надприродними істотами.

Між іншим, найдавніша у Схід ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 530 | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)