Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 09
10 грудня в обласному прес-клубі відбудеться презентація спільного німецько-українського видання «Аграрна економіка. Фермер: професійний рівень».

Перше видання цієї книги стало справжнім бестселером як серед науковців і викладачів, так і серед практикуючих аграріїв. Про унікальність цього підручника, інноваційний зміст, практичну спрямованість, європейський фаховий рівень, а також міжпредметні зв’язки говоритимуть Володимир Ладика – ректор Сумського національного аграрного університету; Лариса Калачевська – начальник відділу міжнародних зв’язків СНАУ; Олексій Пасько – виконавчий директор Асоціації фермерів та приватних землевласників Сумської області; Родіон Кочубей – директор видавництва «Університетська книга».

До участі запрошуємо всі ЗМІ.

Засідання відбудеться 10 грудня, у середу, у прес-залі обласного прес-клубу – м. Суми, Покровська площа, 13, 2 поверх.

Початок о 13:00.
Категория: Анонси | Просмотров: 649 | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

10 грудня в обласному прес-клубі відбудеться прес-конференція на тему «Правові можливості сільського населення зросли. Підсумки проекту «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультацій і сільських рад Лебединського району в наданні первинної безоплатної правової допомоги сільському населенню, розбудові сільських правових консультантів (параюристів), навчання сільських голів організації конкурсів на надання кваліфікованої первинної правової допомоги сільському населенню».

30 січня цього року в прес-клубі було презентовано даний проект, спрямований на доступ до правової допомоги жителів сіл, бідних прошарків населення. Нині він завершується, але розпочата робота буде продовжуватися. Адже розбудова системи первинної правової допомоги в Лебединському районі стартувала. Що для цього зроблено, які успіхи та проблеми має спільна діяльність, які питання ще повинні вирішити органи місцевого самоврядування, розповість керівник проекту, голова обл ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 407 | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

Ось і зима на носі. І попри всі проблеми та біди українці вже починають думати, як будуть зустрічати новорічно-різдвяні свята. Сутність цих свят (під час яких, за древнім повір’ям, відкриваються небеса) схиляє до заглиблення в себе, зближення з найріднішим. То чому б не поїхати, приміром, в західно-українську глибинку, де в цю пору як ніколи оживають і захоплюють у свій вир споконвічні народні традиції? А ще краще – на Тернопільщину, де дуже компактно розташовані справді унікальні об’єкти природи, історії та архітектури. Тут вам і цілі підземні розгалуження печер, і третина всіх замків України, і ще купа всього цікавого.

Містерія вертепів

Уявіть собі залитий сонцем сніговий простір, на якому раптом, звідки не візьмися, з’являється і йде просто до вас справжній ангел – весь у білому, з іскристими к ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 647 | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

Отець Сергій Чудинович – духовна підтримка і опора Херсонського Майдану. Один з небагатьох священнослужителів , який проводив молитви і служіння в найважчі для Євромайдану дні. Тепер постійно відвідує місця розташування регулярних військ та добровольчих батальйонів, щоб відслужити Літургію, передати гуманітарну допомогу, яку приносять парафіяни його церкви.

Я прошу отця Сергія розповісти, що він відчував у дні Майдану, що відчуває тепер. Чому він допомагає українським воїнам, а раніше – майданівцям? Подумавши, священик пояснює свою громадянську позицію, «світськість» вчинків:

- Події останнього року в кожному з нас пробудили більшу любов до своєї країни. Все почалося з Майдану. Я разом з іншими херсонцями виходив на площу Свободи, їздив до Києва, брав активну участь в Автомайданах.

У березні ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 508 | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

Для розуміння історії «бандерівського» краю раджу всім, хто завітає до Тернополя, відвідати унікальний тутешній Музей політв’язнів. Розташований у підвалах–катівнях колишнього слідчого ізолятора КДБ, він має особливу ауру - здається, що кам’яні підземні стіни наскрізь просякнуті болем тисяч людей, яких мучили, калічили і вбивали лише за те, що вони самовіддано любили свою батьківщину і боролися з її поневолювачами. Там ви побачите закапелок, де колись стояв голосний механічний генератор – його вмикали, аби заглушити звуки пострілів під час розстрілу та крики катованих, кам’яний «мішок» карцеру, вузькі круті сходи «на Голгофу» – так називали ув’язнені кімнати для допитів нагорі, де тепер експозиція, присвячена комуністичному терору 20-50-х років уже минулого століття. А також кімнату-«криївку» з до деталей відтвореним повстанським ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 607 | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

Кожної четвертої суботи листопада херсонці разом з усією Україною вшановують пам’ять загиблих земляків під час Голодомору 1932 - 1933 років. Цього разу день жалоби по загиблим від голодомору співпав з Днем революції Гідності. На головній площі міста зібралось понад тисячу херсонців. Розпочалося віче із спільної молитви по душах померлих від штучного голоду та тих хто загинув на Майдані. Херсонці молились не стримуючи та не соромлячись сліз, адже нинішня офіційно не оголошена війна, яку веде Росія на нашій території ще раз доказує, що Україна завжди була ласим шматком в очах поневолювачів. І нині, як багато років тому українці знову потерпають від сусідньої держави. На площі Свободи люди запалали лампадки, вшанували загиблих на майдані та сході країни, і ходою пішли до пам’ятника жертвам голодомору, де відбувся мітинг скорботи.
... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 455 | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)