Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 24 » Туберкульоз: сумський аспект проблеми
11:28
Туберкульоз: сумський аспект проблеми
24 березня в обласному прес-клубі відбудеться прес-конференція на тему "Туберкульоз: сумський аспект проблеми. Сьогодні - Всесвітній день боротьби з туберкульозом".

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1993 році ВООЗ об’явила туберкульоз національним лихом, а день 24 березня - Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом. В Україні, згідно з Указом Презедента від 22 березня 2002 року, цього дня також встановлений Всеукраїнський день боротьби із захворюванням.

За даними Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру , за 2014 рік у області померло від туберкульозу 138 хворих (12,2 на 100 тис. н аселення). Попереднього року цей показник становив 13,8 - 163 хворих . Тим часом в Україні  2013 року був показник - 14,1 . Тобто, сумська "цифра" краща, ніж загальноукраїнський показник. Але залишається немало проблем, які треба вирішувати сьогодні для відвернення поширення хвороби. Про це говоритимуть начальник обласного управління охорони здоров'я Сергій Бутенко, головний лікар обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Леонід Бондаренко, голова ГО "Клуб "Шанс" Олексій Загребельний.

До участі запрошуємо всі ЗМІ.

Засідання відбудеться 24 березня, у вівторок,  у  прес-залі обласного прес-клубу –  
м. Суми, Покровська площа, 13, 2 поверх.

Початок о 12:00.
Категорія: Анонси | Переглядів: 498 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: