Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 24
У період з 14 по 20 березня 2015 року в Україні зафіксовано 6 випадків фізичної агресії проти журналістів та два випадки в категорії «Цензура. Доступ до інформації».

В Україні поруч зі зростання соціальної напруги через подорожчання товарів та послуг зростає емоційне навантаження на журналістів, котрі висвітлюють суспільно-політичне життя. Третій тиждень березня відзначився заборонами зйомки (Ужгород, Мукачево, Одеса, Київщина), відмовою у наданні суспільно важливої інформації (Чернівці, Донбас), погрозами журналістам 5 каналу після трагічного випадку за участі українських військових у Костянтинівці на Донеччині. Також цього тижня за нез’ясованих обставин загинула головний редактор «Нетішинського вісника» Ольга Мороз, і чи має це стосунок до її діяльності як журналіс ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 428 | Дата: 24.03.2015 | Комментарии (0)

26-27 березня у Сумах працюватимуть уже знайома сумським медійникам журналістка, письменниця, медіаексперт, виконавчий директор Інституту демократії імені Пилипа Орлика Світлана Єременко та знаний український письменник, соціальний психолог Олег Покальчук. 

У планах їх роботи:

26 березня, четвер

9.50 – майстер-клас Олега Покальчука для студентів кафедри журналістики і філології про мистецтво спілкування; особливості інтерв᾽ю в екстремальних умовах, із людьми з травмою; уникнення конфліктів; запобігання психологічному вигоранню – Сумський державний університет, головний корпус, 11 поверх. Аудиторія буде повідомлена додатково.

9.50 – спілкування Світлани Єременко зі студентами Української академії банківської справи за темою "Інформаційний простір України: нагальні виклики в умовах війни і російської інформаційної агресії" – бібліотека УАБС, літературна вітальня.

12.00 ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 412 | Дата: 24.03.2015 | Комментарии (0)

25 березня в обласному прес-клубі відбудеться брифінг на тему «Хто використовує майданівський рух у брудних справах?».

Сумське обласне громадське об᾽єднання «Євромайдан» у особі голови ГО «СОГО «Євромайдан» Леоніда Василенка та членів президії Олександра Морозова, Сергія Сергієнка, Євгена Старицького, а також представника «Правого сектору» Олега Лавренка дадуть відповіді на запитання: 1. Хто стоїть за особами, які не мають жодного відношення до ГО «Євромайдан»? 2. Хто із громадських об’єднань задля своєї тимчасової вигоди йде на поводу у самозванців? 3. Хто, декларуючи прихильність демократичним цінностям, нехтує чинним законодавством України?

До участі запрошуємо всі ЗМІ.

Брифінг відбудеться 25 березня, у середу,  у  прес-залі обласного прес-клубу –  
м. Суми, Покровська площа, 13, 2 поверх.

Початок о 14:00.
Категория: Анонси | Просмотров: 466 | Дата: 24.03.2015 | Комментарии (0)

25 березня в обласному прес-клубі відбудеться презентація на тему «Освітянські медіа Сумщини – якими вони були і є?»

У презентованій книзі автори торкаються загальних тенденцій розвитку освітянської преси, зупиняються на аналізі її основних видань і матеріалів на освітню тематику в обласних засобах масової інформації. Які освітні питання хвилювали читачів сумських видань на початку ХХ століття? Які події освітянської галузі Сумщини висвітлювалися телебаченням та радіо в перші роки їх заснування? Як на освіту й журналістику вплинули воєнні події 1941-1945 років? На ці та інші запитання ви знайдете відповідь у книзі, яку представлять голова обласної організації Національної спілки журналістів Віктор Бойко та автори книги Анатолій Близнюк і Наталія Ісіпчук.

До участі запрошуємо всі ЗМІ.

Засідання відбудеться 25 березня, у середу,  у  прес-залі обласного прес-клубу –  
м. Суми, Покровська площа, 13, 2 повер ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 432 | Дата: 24.03.2015 | Комментарии (0)

24 березня в обласному прес-клубі відбудеться прес-конференція на тему "Туберкульоз: сумський аспект проблеми. Сьогодні - Всесвітній день боротьби з туберкульозом".

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1993 році ВООЗ об’явила туберкульоз національним лихом, а день 24 березня - Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом. В Україні, згідно з Указом Презедента від 22 березня 2002 року, цього дня також встановлений Всеукраїнський день боротьби із захворюванням.

За даними Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру , за 2014 рік у області померло від туберкульозу 138 хворих (12,2 на 100 тис. н аселення). Попереднього року цей показник становив 13,8 - 163 хворих . Тим часом в Україні  2013 року був показник - 14,1 . Тобто, сумська "цифра" кра ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 500 | Дата: 24.03.2015 | Комментарии (0)