Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 19
16 березня у Сумському прес-клубі презентували новий проект «Центру європейських ініціатив».

Сумська міська громадська організація «Центр європейських ініціатив» створить благодійний продуктовий кіоск для малозабезпечених. Будь-хто зможе звернутися до кіоску і отримати продукти безкоштовно. 

Як розповіла під час прес-конференції координатор волонтерських проектів СМГО «Центр європейських ініціатив» Анастасія Мазур, проект реалізовують вісім волонтерів Європейської волонтерської служби з Великобританії, Македонії та Франції у співробітництві з сумськими добровольцями. 

Ідея підтримувати малозабезпечених їжею виникла у сумських рестораторів: з їх досвіду, у кафе та ресторанах наприкінці дня іноді залишаються продукти, придатні до споживання, але які вже не можна подавати клієнтам наступного дня. Наприклад, випечений сьогодні хліб назавтра буде вже трохи черствим. Часто такі продукти роздають співробітник ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 483 | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

«Круглий стіл» за темою «Стратегія Зменшення шкоди та бюджетні кошти: марні витрати чи суттєва економія?», що відбувся 13 березня  у Сумському прес-клубі, порушив проблему, що сьогодні може видатися не актуальною, але завтра здатна постати як реально загрозлива для суспільства. То чи потрібно чекати завтра, аби все ж звернути на неї увагу?

Завдяки багаторічному фінансуванню з боку міжнародних організацій, медико-соціальні програми, що базуються на засадах філософії зменшення шкоди від вживання наркотиків, набули в Україні стрімкого розвитку й охопили достатню кількість споживачів наркотиків. Це суттєво вплинуло на зменшення темпів розповсюдження епідемій соціально небезпечних захворювань, зазначив Олексій Загребельний, керівник громадської організації «Клуб «Шанс», що ініціювала обговорення питання.
 
Нагадаємо: Зменшення Шкоди — це стратегія профілактики негативних медичних, соціальних, економічних та п ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 426 | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

У січні зафіксовано чотирикратне зниження кількості політичної джинси порівняно з жовтнем. Однак тема неоголошеної війни Росії проти України висвітлюється поверхово, непрофесійно й подеколи цинічно. Моніторинг регіональних друкованих та онлайн ЗМІ Інституту демократії імені Пилипа Орлика за січень 2015-го.

У січні кількість матеріалів із ознаками замовності та неналежно маркованої реклами у друкованих регіональних медіа знизилася вдвічі — до 18% порівняно з виборчим жовтнем — 43%. Перше, що зауважили експерти в січні, — це чотирикратне зниження кількості політичної джинси порівняно з жовтнем: від 30% до 7,06%.

Найбільш показовим був «Днепр Вечерний», який у 12 разів знизив відсоток джинси з 69% у жовтні до 5,6% у січні! Хоча видання й залишає 11% приховано ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 554 | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

Сумські експерти констатують: більшість регіональних ЗМІ не мають чіткої редакційної політики щодо висвітлення ситуації в країні, проте відзначають, що у січні показних замовності у місцевих ЗМІ найнижчий за понад три роки моніторингу.
  
У січні було здійснено моніторинг чотирьох друкованих та чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс» (замість традиційно досліджуваного «Данкору», що у новому році злився з виданням «ДС-экспресс»), «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info» і «0543», «ТОР Конотоп» (замість «Сумиінфо», який у грудні припинив роботу), «XPress» за визначений період з 19 до 26 числа.

В ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 475 | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)