Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 8 » Викрадення Лихмана: справа відтягується чи насправді просувається?
20:35
Викрадення Лихмана: справа відтягується чи насправді просувається?
Досудове розслідування за фактом зникнення Сергія Лихмана триває й досі. Знайдені свідки, встановлений автомобіль викрадачів, зібрана необхідна інформація з камер відеоспостереження, але злочин  залишається не розкритим.

Місцеві журналісти та небайдужі до злочину люди  у Сумському прес-клубі спробували розібратися, чи просувається справа щодо викрадення Сергія Миколайовича Лихмана.

Нагадаємо: 18 травня 2014 року близько першої години дня Сергій Миколайович був викрадений невідомими особами поблизу свого будинку на вулиці Коротченка в Сумах.

У рамках кримінального провадження було висунуто три версії злочинів: злочин скоєно на ґрунті особистих неприязних відносин; злочин скоєно на ґрунті комерційної діяльності; злочин скоєно на ґрунті політичної та громадської діяльності. Наразі правоохоронні ограни схиляються до третьої гіпотези.

Слідчий управління Сумський області Віталій Крамаренко запевнив, що справа знаходиться на постійному контролі правоохоронних органів, проведена велика громадська робота, а саме встановлено автомобіль, за допомогою якого проводилось викрадення (Wolkswagen Polo синього кольору (AK6022CH)); проведено ряд судових експертиз, у тому числі молекулярно-генетичні (ДНК занесені до державної бази даних зниклих безвісти осіб і зроблено оголошення у міжнародний розшук через Інтерпол). Також були проведені поквартирні обходи будинків, прилеглих до місця зникнення (750 квартир, допитано понад 1700 осіб, встановлено ряд свідків). Проведено чотири  огляди місця події, у тому числі лісового масиву біля села Бездрик площею близько п’яти гектарів;  шість обшуків; дев’ять експертних досліджень; оперативним підрозділам надано більше 100 доручень. Встановлений маршрут руху автомобіля з місця злочину, вилучені відеозаписи з камер відеоспостереження. Судом ухвалено надання доступу до інформації абонентських номерів і мобільних терміналів зниклого.

Прес-служба прокуратури області повідомляє, що на даний час проводяться негласні слідчі (розшукові) дії. Досудове розслідування триває, його хід перебуває на особистому контролі прокурора області. Кримінальне провадження вже налічує 40 томів.

«Відсоток розкриття назвати просто неможливо. Робота не припиняється, але справа в тому, що один злочин може розкритися відразу по гарячим слідам, інший затягнутися на два роки і більше», – коментує ситуацію заступник прокурора Сумської області Владислав Правдюк.   

Ірина Лихман, дружина Сергія,  закликає небайдужих сумчан  допомоги слідству. «Якщо хтось володіє інформацією щодо мого чоловіка, зателефонуйте, будь ласка, слідчому за номером 667174 і допоможіть у розкритті цієї справи», – прохає пані Ірина.

Сім’я, батьки, сестра, брат, друзі та близькі Сергія Миколайовича і досі не втрачають надії на повернення чоловіка, вірять у те, що він живий і справа все ж  розкриється.



Андрій ЖИДКОВ
Категорія: Новини | Переглядів: 416 | | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: