Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
ЛЮТНЕВИЙ МОНІТОРИНГ ВИДАНЬ ЗАСВІДЧИВ, ЩО, ПОПРИ ВІДСУТНІСТЬ ВИБОРЧИХ ПЕРЕГОНІВ, КІЛЬКІСТЬ МАТЕРІАЛІВ ІЗ ОЗНАКАМИ ЗАМОВНОСТІ ЗНИЗИЛАСЯ ЛИШЕ НА 1%.

Сумські експерти зазначають: на Сумщині «все спокійно», медіа залишаються «трієчниками».



У лютому було здійснено моніторинг чотирьох друкованих і чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info», «0542», «ТОР Конотоп» і «XPress» за визначений період з 1 до  7 числа.



Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» –  №5 від 3-10 лютого; «ДС-экспресс» № 4 від 27 січня, №5 від 3 лютого; «Панорама» – № 5 від 27 січня - 3 лютого, №6 від 3-10 лютого ; « ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 504 | Дата: 18.03.2016 | Комментарии (0)

Шановні колеги, долучайтеся до потрібної справи – врегулювання медіа-діяльності в Україні.

 

Меморандум про відповідність матеріалів «Європейським стандартам саморегулювання суспільних відносин ,пов’язаних з контентом, розміщеним у мережі інтернет» пропонується для підписання регіональним он-лайн медіа (включаючи інтернет-портали, редакції ТБ та радіо).

Ознайомитися, а разом – і підписати Меморандум можна, перейшовши за лінком

http://ztpress-club.org.ua/memorandum/

 

 

Ця акція відбувається в рамках проекту  Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини «Навчальний курс з покращення стандартів роботи прикордонних локальних інтернет-медіа Житомирської, Волинської та Сумської областей&ra ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 414 | Дата: 15.03.2016 | Комментарии (0)

«Уже більше двох місяців працівники ПАТ «Сумське НВО» працюють без зарплат. Наразі виплачують лише за другу половину грудня. Але у підприємства є гроші, адже оплачуються комунальні послуги та податки, офіційно підприємство не має заборгованостей», – наголосив голова незалежної профспілки об’єднання Валерій Шершенюк на зустрічі зі ЗМІ в обласному прес-клубі з приводу ситуації на одному з провідних машинобудівних комплексів.

10 лютого відбулася акція протесту на підприємстві з приводу невиплати зарплат. Крім того, представники незалежної профспілки повідомили в поліцію про порушення на підприємстві та подали низку позовів до суду для повернення грошей і відшкодування маральної та матеріальної шкоди. Лише після цього почали виплачувати кошти за грудень.

«Проте офіційно зарплату через банки не виплачують, тільки через касу, – наголосив заступник голови незалежної профспілки Михайло Биченко. – Тож можна лише здо ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 412 | Дата: 14.03.2016 | Комментарии (0)

Розкажи про позитивний досвід сусідів і знайди подібний досвід у себе вдома!

 Проект Харківського прес-клубу починає реалізуватися у березні й триватиме до серпня.

Проект має на меті організацію прес-турів журналістів Харківської, Сумської та Полтавської областей до об’єктів, установ, сільських і селищних рад, найбільш успішних підприємств, господарств, де громадська та приватна ініціативи впливають на якість життя людей та громад у цілому. Проект спрямований на поліпшення поінформованості мешканців областей про хід децентралізації, декомунізації, антикорупційної та інших реформ, їхній вплив на загальне становище людей, рівень життя, поліпшення соціальних стандартів, якість надання медичних, освітніх, транспортних послуг, подолання негативних стереотипів, сформованих російськими пропагандистськими телеканалами.

Проект також покликаний сприяти роботі журналістів із висвітлення життя регіонів поза межами обласних ц ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 450 | Дата: 09.03.2016 | Комментарии (0)

ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОНКУРС НА ПРЕМІЮ ІМЕНІ АНДРІЯ ТАРНАРУЦЬКОГО


 

Коаліція правничих проектів Сумської області спільно з обласним прес-клубом оголошує Конкурс публіцистичних матеріалів  із політично-правничої тематики на премію імені Андрія Тарнаруцького.

 

Андрій Тарнаруцький – наш земляк, аналітик-інтелектуал, журналіст і публіцист. Він пішов із життя надто рано, але всі ми пам’ятаємо його глибокі дослідження,  гострі, розумні, вчасні висновки та передбачення. Ми хочемо, аби життєві та професійні  принципи, які сповідував Андрій, – справедливість, свобода поглядів, чесність –  залишалися цінностями активних громадян нашого регіону так само, як його світле добре ім’я.

 

Чому юридична та політична тематика?

Андрій розумівся на праві. Мав ґрунтовну юридичну освіту та бачення зв’язку правових принципів із реальним ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 580 | Дата: 01.03.2016 | Комментарии (1)

Регіональні експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика взяли участь у заключних заходах проекту «Навчальний курс із покращення стандартів роботи прикордонних локальних інтернет-медіа Житомирської, Волинської та Сумської областей».

Підсумковий БарКемп неминуче привів до обговорення злободенних питань: чим може допомогти сучасному українському медіа дотримання стандартів? Чи актуальне для журналістів дотримання професійної етики в умовах економічного маловиживання?

Прикладами для розмови стали й результати моніторингу місцевих ЗМІ, проведені експертами ІДПО у лютому. Цікавою була реакція на них господині  майданчику, на якому проводився захід, керівника сайту «Житомир.Інфо» Тамари Коваль. Адже у працівників медіа, обраних для моніторингу, часто існують заперечення щодо позиції експертів. І цього разу точки зору на формування чи відображення інформаційної реальності не завжди співпали, проте розмова не перестала бути дружньою.< ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 432 | Дата: 29.02.2016 | Комментарии (0)

Як надати собі екстрену допомогу, налагодити стосунки в родині, знайти вихід із складних ситуацій, використовуючи власний потенціал, розповів у Сумському прес-клубі Олександр Івчик – член Асоціації народної мануальної терапії України, біоенерготерапевт, керівник Міжнародного центру парапсихології, автор книги «Практична парапсихологія для чайників і не лише…» та «П᾽ять кроків до зцілення».

«Парапсихологія – це наука, що займається вивченням прихованих можливостей, активацією внутрішніх резервів організму», – наголосив  Олександр Івчик. Ми прагнемо показати людям, що вони самі можуть змінювати своє життя своїми думками, словами, діями… Я сам так змінив своє життя, і тому хочу допомогти й іншим».

Ще шість років тому Олександр Івчик не цікавився парапсихологією, але його життя змінила хвороба: «У 2003 році відбулася подія, яка перевернула моє життя. Після тренування в тренажерном ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 531 | Дата: 16.02.2016 | Комментарии (0)

Малий і середній бізнес сьогодні – це соціально-економічний фундамент, без якого не може стало розвиватися будь-яка інноваційно-орієнтована, а особливо європейська держава. Малий бізнес багато в чому визначає темпи економічного зростання, структуру і якість внутрішнього валового продукту. Основна його функція, яка є надзвичайно важливою, – соціальна, тобто створення робочих місць, професійне навчання.  Одне з головних завдань – формування стійкого прошарку середнього класу у вигляді власників бізнесу та головних менеджерів. Це фактично формування інтелектуальної еліти нації, що створює основу для формування фінансової еліти. В цьому як ніхто має бути зацікавлена держава та її основні структури: Верховна Рада, Президент України, Кабінету Міністрів, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Це – в теорії. А що ж – на практиці? Про це говорили підприємці міста Суми, підбиваючи підсумки співпраці з владою за 100 днів на основі підписаного ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 503 | Дата: 16.02.2016 | Комментарии (0)

Для цього потрібно небагато: звичайнісінька камера вашого мобільного телефону, креативність s бажання долучитися до вирішення соціальних проблем.

Саме так вважають організатор s координатор акції «Зробимо Україну чистою разом» в Сумській області Роман Бирченко та директор комунального підприємства Сумської міськради «Сумський міський центр дозвілля молоді» Марина Попатенко, які презентували у обласному прес-клубі конкурс аматорського соціального відео.

«Жителі міста Суми не надто цікавляться його проблемами, тому основна мета проведення нашого заходу – привернення уваги містян до нагальних соціальних проблем і залучення до їх вирішення», – наголосив організатор конкурсу Роман Бирченко.

 «Цей конкурс – втілення проекту громадської ініціативи «Кіфа», яку підтримав Сумський міський центр дозвілля молоді, – зазначила Марина Попатенко. – Партнерами у здійсненні про ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 470 | Дата: 09.02.2016 | Комментарии (0)

«Страшні слова, коли вони мовчать», а ще страшніше, коли слова – пропаганда ворожнечі, дезінформація або фейк. Вони проливаються на українців інформаційною зливою, в якій важко розрізнити факти від пропаганди, емоційно забарвлені слова від мови ненависті, фейки від оригіналів.

Як бути медіаграмотним та розпізнавати інформаційні маніпуляції, говорили на тренінгу в Сумському обласному прес-клубі. Тренінг відбувся у рамках проекту «Програма медіаграмотності для громадян», що є результатом співробітництва трьох організацій: Академії Української преси, IREX та StopFake, за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada). Тренер заходу – медіаексперт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, Заслужений журналіст України Алла Федорина.

Передусім, учасникам розповіли про основні ознаки інформування та пропаганди, головні відмінності між ними. На прикладі практичних маркерів, таблиць і віде ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 491 | Дата: 01.02.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 33 34 »