Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
23 вересня під час прес-конференції регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» Володимир ЧЕПІК повідомив про перший важливий результат – відділ охорони здоров’я Сумської міської ради своїм наказом створив робочу групу, яка працюватиме на забезпечення прозорої та підзвітної діяльності благодійних організацій на території медичних закладів міста.

До складу робочої групи увійшли: Андрій БАРАНОВ – секретар СМР, Ольга БРАТУШКА – начальник відділу охорони здоров’я СМР, Ірина БІЛИК – регіональний представник Уповноваженого ВРУ з питань прав людини, Валентина ДОМІНАС – головний лікар КУ «СМКЛ №1», В’ячеслав ПЕТРЕНКО – головний лікар КУ «СМКЛ №5», Володимир ЧЕПІК –  ГО «Бюро аналізу політики», регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги», Олександр ТКАЧЕНКО &ndash ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 389 | Дата: 23.09.2016 | Комментарии (0)

Команда ГО «Бюро аналізу політики» у межах програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» проаналізувала рівень публічного звітування медичних установ та організацій, які збирають добровільні пожертви через благодійні фонди.

Аналіз інформації, отриманої від головних лікарів медичних закладів міста Суми, свідчить про низький рівень публічного звітування стосовно пожертв пацієнтів до благодійних фондів при медустановах.

Так, тільки у Сумській міській клінічній лікарні №1 інформація про благодійні надходження розміщується на стенді в адміністрації закладу. Решта відповідей установ медичної галузі Сум свідчить, що відсутні публічні звіти про отримані благодійними організаціями кошти. У відповідях на запити вказано, що звітування здійснюється через Єдиний веб-портал використання публічних коштів та перед органами – орендодавцями нежитлових приміщень, де знаходяться медичні установи.

За перше півріччя 2016 року ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 455 | Дата: 09.09.2016 | Комментарии (0)

Як улюблений багатьма плід приносить гарний прибуток, допомагає створювати нові робочі місця і забезпечує вітамінами ледь не ціле місто – ми побачили у Чугуївському районі Харківської області.

Черговий прес-тур у рамках проекту, організованого Харківським прес-клубом за підтримки колег із Сумщини та Полтавщини – до села Коробочкине Чугуївського району. Тут на нас чекає дещо цікаве – інтенсивний яблуневий сад на шпалерах

Подібних садів в Україні не так і багато. У Чугуївському районі сад «Харківської фруктової компанії» висаджений на площі понад 52 га. Як розповів керівник господарства Василь СЕРДЮК, площі під садівництво планується ще збільшити мінімум на 6 га. У подальшому тут, окрім яблук, вирощуватимуть вишні та сливи.

Аби забезпечити догляд за насадженнями, компанія створить близько 30 постійних робочих місць, а в час збирання урожаю запрошує робітників на сезонні роботи.

Інтенсивна технологія передба ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 441 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

 Територіальна реформа мляво, але все ж йдеУкраїною. Мляво, бо люди обережно ставляться до процесу децентралізації, оскільки не знають у що це виллється потім.  Побоюються, що невеличкі села, об’єднавшись з більш сильними економічно громадами, залишаться на окраїнах цивілізації без доступу до медицини, освіти, соціальних послуг.

Громади, що вже об’єдналися спростовують ці страхи власним прикладом. Журналісти Сумської, Полтавської та Харківської областей в рамках проекту «Реформи – шлях до успіху» організованого Харківським прес-клубом мали можливість поспілкуватися і з тими, хто вже об’єднався у громади, і з тими, хто не схвалює цих процесів у тому вигляді, у якому їх пропонують зараз. Аналізуючи почуте у Харківській області і у Сумській, стає зрозуміло, люди не розуміють багатьох процесів, бояться реформ, бо, де правду діти, у нас ще не було таких, що реально покращили життя.

Ті ж, хто зрозумів, щ ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 455 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

Як окремо взята громада може відбудувати своє село – переконалися учасники прес-туру, організованого Харківським прес-клубом, журналісти Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Об’єднавши зусилля, жителі Зміївського району змогли закласти досить міцний фундамент для подальшого розвитку. Як розповів голова Зміївської райдержадміністрації, гостинний господар району Віталій КОШЕЛЕНКО, план по доходах минулого року виконаний стовідсотково по всіх сільських та селищних радах. У першому півріччі 2016-го районний бюджет перевиконаний майже на 10 мільйонів гривень.

Триває у районі, щоправда, не без труднощів, і процес децентралізації. Тут планується утворити дві територіальні громади з центрами у місті Зміїв та селищі Комсомольське (Слобожанське). Втім, практично всі місцеві ради, які отримали пропозиції про об’єднання, або прийняли рішення про відмову, або взагалі не розглядали це питання на своїх сесіях.

Від дитсадка до ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 513 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

27-28 серпня 2016 року в місті Тростянець (Сумська область) відбудеться вже 4-й міжнародний музичний фестиваль «СХІД-РОК». Унікальний цей фестиваль тим, що проводиться в середні фортеці XVIII століття Круглий Двір. Раніше він був амфітеатром, тому таку акустику в Україні ще треба пошукати, а музика в прямому сенсі слова проходить крізь кожного. 

Лайн-ап фестивалю нікого не залишить байдужим!  Вперше в України, гурт якій підкорів 6 континентів! Our Last Night - наш спеціальній гість із США! Разом з ними на двух сценах будуть відриватись: The HARDKISS, O.Torvald, Скрябін, Роллікс, Біла Вежа, Гражданін Топінамбур, Річі Колючій (Ramstain tribute) та багато інших. Загалом на фестивалі виступить 23 колективи серед яких традиційно будуть гості з Європи, у 2016 це – поп-панк група зі Швейцарії Uberyou, та канадці Fire Next Time.

Щороку СХІД-РОК дає можливість молодим колективам виступити на одній сцені з монстрами української рок-музики. ... Читати далі »

Категория: Анонси | Просмотров: 482 | Дата: 22.08.2016 | Комментарии (0)

Через складне економічне становище лікарень благодійні кошти — це можливість підвищити якість надання  медичної допомоги. Справа лише за їх цільовим і прозорим використанням. У першій половині серпня громадські активісти «Бюро аналізу політики» провели моніторинг роботи благодійних організацій, які здійснюють свою діяльність по збору благодійних внесків на території закладів охорони здоров’я міста Суми.

Регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги»  Володимир Чепік направив  інформаційні запити до головних лікарів медичних установ міста Суми. Вивчивши відповіді, ми встановили, що на сьогоднішній день на території міста Суми діють чотири об’єднання, які отримують  добровільні пожертви від пацієнтів.

Так, на території Сумської обласної лікарні діє об’єднання громадян «Медицина майбутнього нова», а Сумська обласна стоматологічна поліклініка на сво ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 466 | Дата: 22.08.2016 | Комментарии (0)

У Сумському прес-клубі підсумували проект  ООГ «Усвідомлений вибір народу», що був підтриманий Фондом сприяння демократії Посольства Америки в Україні.

 

Проект розпочався із презентації для ЗМІ тут, у прес-клубі, 15 жовтня минулого року, –  нагадала керівник проекту, голова Ради ООГ «Усвідомлений вибір народу» Світлана Дронік.  Він передбачав 18 заходів, які успішно виконані. Передусім це 14 виїздів обласних спеціалістів у села Курган, Михайлівка, Червлене, Пристайлове, Підопригори, Павленки, Бишкінь, Ворожба, Будилка, Боровенька, Катеринівка, Гринцеве, Великий Вистороп і Малий Вистороп. Відбулися два «круглих столи» за темами «Правові потреби та шляхи їх вирішення для звільнених учасників АТО  і їх сімей, родин вимушених переселенців  у сільську місцевість та корінного населення» та «Психологічні і логопедичні потреби та шляхи  їх ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 462 | Дата: 15.08.2016 | Комментарии (0)

Кампанія щодо запровадження політики прозорої та підзвітної діяльності благодійних фондів на території закладів охорони здоров’я розпочинає роботу в Сумській області.

Про це заявив регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» Володимир Чепік на прес-конференції, що відбулася 11 серпня. Активіст також презентував стратегію протидії явищу неформальних платежів у закладах охорони здоров’я Сумської області для місцевої влади у регіональній площині та оголосив про наміри створити робочу групу, яка займатиметься унормуванням діяльності благодійних фондів. 

Ні для кого не секрет, що медицина України істотно не дофінансовується. Відтак, лікарні змушені шукати альтернативні джерела наповнення бюджету, найбільш вживаним серед яких є модель діяльності благодійних фондів зі збору благодійних пожертв з пацієнтів на території лікарень. Майже кожен пацієнт хоча б один раз в житті сплачував до них кошти задля ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 500 | Дата: 13.08.2016 | Комментарии (0)

В рамках прес-туру, організованого Харківським прес-клубом, сумські журналісти побували в унікальному музеї Бойового братерства.

Розташований музей у селі Соколове Зміївського району Харківської області. Більш відомий, як музей радянсько-чехословацької дружби, він приваблює всіх, хто цікавиться військовою історією, вже 50 років.

За цей час більше двох мільйонів відвідувачів із понад ста країн не перестає вражати знайомство з багатьма музейними експонатами, яких вже майже чотири тисячі.

Ми оглядаємо експозиції у п’яти просторих залах. «Початок Другої світової війни та перерозподіл Європи», «Бойове хрещення чехословацького батальйону», «Визволення України та Чехословаччини від фашистів», «Дружні зв’язки братніх держав сьогодні»… Вражає погляд масштабна діарама «Бій у селі Соколів 8 березня 1943 року».

Саме цього дня на боці Червоної армії до бойових дій проти ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 494 | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 33 34 »