Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
29 січня 2016 року відбулося засідання «круглого столу»: «Правові потреби та шляхи їх вирішення для демобілізованих учасників АТО і їх сімей, родин вимушених переселенців в сільську місцевість та корінного населення»,  організоване обласним об’єднанням громадян «Усвідомлений вибір народу» у рамках проекту «Виїзна психологічна, логопедична, правова допомога учасникам АТО, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському населенню Лебединського району Сумської області», що реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

У Центральній районній бібліотеці, яку було обрано місцем проведення «круглого столу», приємно вражає аура храму книг і змістовне наповнення – тут справді дбають про потрібну оперативну інформацію. Отож і матеріали про діючий на території Лебединщини проект розміщені на видному місці, серед юридично-правової літератури.

На початк ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 481 | Дата: 01.02.2016 | Комментарии (0)

5 лютого 2015 року громада міста попрощалася із 32-річним бійцем добровільчого батальйону «Донбас» Андрієм Реутою, позивний «Медок», який загинув 31 січня під Вуглегірськом. І ось майже через рік, 29 січня, у школі, де навчався герой, встановили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого бійця АТО.

Вихованець сумської школи №11 з дитинства проявляв свої найкращі якості: надійність, тямущість, організаторські здібності, у колективі завжди був миротворцем, цінував чоловічу дружбу, – згадують учителі.

Після закінчення школи майбутній боєць вступив до Сумського машинобудівного коледжу, працював майстром дільниці СМНВО. Вищу освіту здобув в Сумському державному університеті, після чого працював майстром на заводі. З 20 квітня 2014 року – боєць-доброволець Нацгвардії України. З 23 червня – новобранець батальйону «Донбас». Андрій склав присягу на вірність українському народу й вирушив у зону АТО. Будучи стріл ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 447 | Дата: 31.01.2016 | Комментарии (0)

Зібрати 14 медичних довідок, оббігавши чи не всі медичні установи міста й заплативши, відповідно, якщо  аналізи платні; виконати список із 12 позицій (однією з яких є надання двадцяти аркушів паперу А4) – ось так доводиться нашим бійцям-захисникам готуватися  до контрактної служби в українській армії. «Звісно, за все зараз потрібно платити», – реально дивиться на речі боєць-доброволець Володимир Сайко. Він воював під Іловайськом, потрапив у полон, вибрався звідти живим й знову хоче захищати нашу країну: «Звичайно, медична комісія потрібна. Адже на війну мають йти здорові люди. Але механізм організації цього процесу змушує замислитися, що комусь дуже вигідно заробляти гроші на війні», – зауважує боєць.

            Про відсутність достатньої підтримки з боку влади й навіть більше – позбавлення можливості допомагати таким, як Володимир – бійцям і військовопол ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 519 | Дата: 26.01.2016 | Комментарии (0)

Цього літа, а саме 1 липня, українці повинні будуть почати новий відрахунок у житті своїх багатоквартирних будинків. Адже новий закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» зібрав у собі права та обов'язки співвласників таких помешкань. І тепер відповідальність за утримання багатоквартирного житла несе не місцева влада, ЖКГ чи держава, а самі співвласники.

22 січня у Сумському прес-клубі обговорили можливість втілення житлово-комунальних реформ та заходів щодо збереження житлового фонду міста.

Закликів щодо реформування ЖКГ –  багато, проте пересічні громадяни  до цього часу не знають, які права та обов'язки надані їм цим законом.

Ще на початку 2000-х років законодавство визначило, що у багатоквартирних будинках, де хоча б одна квартира є приватизованою, будинок не є державною або комунальною власністю. Таким чином квартири, всі допоміжні приміщення, конструктивні елементи та ме ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 505 | Дата: 25.01.2016 | Комментарии (0)

Саме таку важливу й актуальну проблему з огляду на ситуацію в країні обговорювали у обласному прес-клубі 21 січня 2015 року.

Основний акцент зустрічі – формування більш серйозного ставлення суспільства до зброї в руках дитини, адже такою «зброєю» може стати звичайний побутовий предмет, а от наслідки можуть бути трагічні.

Як зазначив начальник сектору управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області Сергій Тарасенко, рівень дитячої злочинності знизився в порівнянні з минулим роком на 5 %. Попри те, що неповнолітні здійснюють неправомірні дії, немало дітей самі страждають від злочинів. За рік від кримінальних правопорушень потерпіло 265 дітей. І зазвичай саме насильство в сім’ї провокує дитину взяти до рук зброю.

Саме так сталося з 11-річною дівчинкою, яка, взявши до рук ножа, позбавила життя сусідку. Як відзначає син потерпілої Віктор Головко, дитина регулярно піддавалася насиль ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 488 | Дата: 21.01.2016 | Комментарии (0)

У вівторок, 29 грудня, у приміщенні Сумського обласного прес-клубу відбулася пре-конференція, на якій підбивали підсумки реалізації проекту «Студенти Сумської та Харківської областей проти корупції у ВНЗ та молодіжній галузі». Проект реалізовував Сумський обласний комітет молодіжних організацій за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Мова на заході йшла про те, як студенти з Сум, Харкова та Глухова вчилися боротися з корупцією у своїх ВНЗ та містах.

 

«За півроку реалізації проекту через наші тренінги пройшли 64 молодих лідера з Сум, Харкова та Глухова – починаючи від громадських активістів  і закінчуючи студентськими деканами та ректорами. Покроковість у ході тренінгових циклів дозволила засвоїти кожен необхідний для становлення ефективного діяча етап – аналіз бюджетів ВНЗ і міст, адвокасі-кампанії та лобізм і проектний менеджмент. Саме тому випускники нашої &laq ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 435 | Дата: 05.01.2016 | Комментарии (0)

Якої інформації потребують переселенці, які перебувають на території нашої області? Яких саме повідомлень не вистачає вимушено переміщеним особам  та чи мають вони змогу отримувати її в повній мірі? – відповіді на ці та інші запитання спробували отримати на засіданні «круглого столу» з питань поліпшення комунікацій між переселенцями, владою та громадськими організаціями.

Засідання «круглого столу» мало назву «Комфортний інформаційний простір: як поліпшити комунікації між переселенцями-владою-НДО-волонтерами-ЗМІ-переселенцями». До розмови були запрошені представники цього інформаційного ланцюга, люди, яки безпосередньо беруть участь у вирішенні долі вимушено переміщених осіб на Сумщині.

Валентина Соболєва, начальник відділу соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації розповіла про державну допомогу, причини її виплати та види. За її словами, держ ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 584 | Дата: 27.12.2015 | Комментарии (0)

«Їх найбільше бажання – відсвяткувати Новий рік дома, з сім’єю», – сказала про своїх підопічних Оксана Смольникова, заступник голови правління ГО «Батьки онкохворих дітей-інвалідів». Ця громадська організація стала партнером благодійного фонду «БДЖІЛКА», очолює який Олександрою Бессараб, у проведенні специфічної акції. В 16-и сумських кафе та ресторанах організатори збирали кошти на ліки для дітей, які знаходяться на інтенсивній хіміотерапії.

Олена та Оксана поділилися результатами своєї роботи у Сумському прес-клубі. Як сказали благодійниці, акція була дуже доречна, адже на кінець року ліки підходять до кінця й їх може не вистачати, а держава фінансує таке лікування недостатньо. Між тим,  потім слідує довгий курс реабілітації, який теж потребує великої кількості коштів.

Упродовж акції вдалося зібрати 33 тисячі гривень, на які вже придбали необхідні ліки. Вони мають бути доставлені дітям впродовж насту ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 482 | Дата: 27.12.2015 | Комментарии (0)

10 грудня у Сумському прес-клубі презентували результати гендерного моніторингу місцевих виборів у області.

 Дослідження «Гендерний моніторинг місцевих виборів 2015 року в Україні» є всеукраїнським дослідженням, у якому взяли участь 15 областей України, розповіла членкиня правління всеукраїнської громадської організації «Жіночий консорціум України» Юлія Савельєва. У ході моніторингу оцінці підлягали: зустріч кандидатів та кандидаток із виборцями; особливості перебігу передвиборчої кампанії кандидата та кандидатки; списки кандидатів/кандидаток і депутатів/депутаток. Якісний аналіз у ході моніторингу проводився через фокус-групове дослідження на тему «Вивчення специфіки участі жінок у місцевих виборах 2015 року» за участі кандидаток та депутаток.

 У результаті дослідження було складено рейтинг партій на предмет дотримання ними гендер ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 515 | Дата: 14.12.2015 | Комментарии (0)

Закон України «Про екстрену медичну допомогу» активно впроваджується на всій території нашої держави. Не стала винятком і Сумщина, що зумовило чітке розмежування на екстрену та невідкладну медичну допомогу, а також зміну правил виклику бригади.

10 грудня на конференції у Сумському прес-клубі розповіли, як діє в області Закон України «Про екстрену медичну допомогу», що розділив медичну допомогу на екстрену та невідкладну (швидку) та змінив принципи організації всієї служби.

На заході були присутні й ділилися своїми думками Анатолій Александренко – обласний фахівець із медицини невідкладних станів, директор комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»; Ольга Калініченко – заступник директора Центру з оперативної роботи, медицини катастроф та цивільного захисту населення – керівник служби медицини катастроф; Галина Білоус – головн ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 765 | Дата: 13.12.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 33 34 »