Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Якою має бути успішна виборча реформа? Чому для України важливо змінити виборче законодавство та зокрема існуючий Закон «Про Державний реєстр виборців»? Які переваги від вдосконалення інституту реєстрації виборців отримають громадяни? І найважливіше: чи існує реальна законодавча альтернатива діючому закону «Про Державний реєстр виборців»? 

 

Відповіді на ці та інші питання дадуть учасники публічної дискусії 

«Перспективи прийняття Виборчого кодексу та забезпечення відкритості Державного реєстру виборців» 

 

В дискусії візьмуть участь: 

1. Володимир Піньковський, експерт Центру підтримки громадських ініціатив

2. Москаленко Анатолій, начальник Відділу ведення Державного реєстру виборців Сумської районної державної адміністрації

3. Олександр Чернадчук, громадський діяч, юрист

 

У ход ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 433 | Дата: 18.04.2016 | Комментарии (0)

Якою має бути успішна виборча реформа? Чому для України важливо змінити виборче законодавство та зокрема існуючий Закон «Про Державний реєстр виборців»? Які переваги від вдосконалення інституту реєстрації виборців отримають громадяни? І найважливіше: чи існує реальна законодавча альтернатива діючому закону «Про Державний реєстр виборців»? 

 

Відповіді на ці та інші питання дадуть учасники публічної дискусії 

«Перспективи прийняття Виборчого кодексу та забезпечення відкритості Державного реєстру виборців» 

 

В дискусії візьмуть участь: 

1. Володимир Піньковський, експерт Центру підтримки громадських ініціатив

2. Москаленко Анатолій, начальник Відділу ведення Державного реєстру виборців Сумської районної державної адміністрації

3. Олександр Чернадчук, громадський діяч, юрист

 

У ход ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 433 | Дата: 18.04.2016 | Комментарии (0)

У прес-клубі людно, розпочинається презентація нового сумського журналу «Юшка». Він вирізняється з-поміж інших видань незвичною подачею інформації, а саме загостренням уваги на соціальних проблемах за допомогою коміксів. Представляють журнал його основоположники Наталія Гончарук, Сергій Рижов, Константин Глушко та Дмитро Бей.

Журнал презентує Сергій Рижов — ідейний лідер проекту та відповідальний за випуск журналу: «Журнал «Юшка» — це новий цікавий, яскравий та, головне, смачний проект, який зацікавить молодь. Перший випуск планувався до Дня сміху — 1 квітня, але через технічні проблеми та людський фактор випуск відбувся пізніше зазначеного терміну».

 Весь колектив «Юшки» також є «смачним» — це творчі люди з багатою фантазією, кожен із яких має свою певну роль у підготовці журналу.

Наталія Гончарук розповідає: «Я працюю журналістом і мушу визнати, що зви ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 586 | Дата: 13.04.2016 | Комментарии (0)

Панель HTML-кодів



Давайте знайомитися! «Юшка»!

 УВАГА! 12 квітня!

Творчий колектив першого сумського україномовного мальованого журналу коміксів «Юшка» запрошує колег і зацікавлених на презентацію своєї «страви».

 Про задум, концепцію журналу та бачення його перспектив розкажуть Сергій Рижов - ідейний лідер, відповідає за організацію роботи колективу та вихід журналу; Наталія Гончарук - автор ідеї та сценарист, художник-дублер, реклама, реалізація та популяризація журналу; Костянтин Глушко - головний художник коміксів; Дмитро Бей - забезпечує технічну підтримку та відповідає за роботу однойменного сайту «Юшка&raqu ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 502 | Дата: 11.04.2016 | Комментарии (0)

7 квітня в обласному прес-клубі відбудеться брифінг щодо проведення аграрної конференції «Як успішно впровадити аграрну реформу».



Аграрна конференція, що проходитиме 18 – 19 квітня у Глухові, – це перший захід у рамках «Української колегії», де обговорюватимуть політику держави в аграрному секторі та зміни, які необхідно внести в законодавство; проаналізують, чи потрібні українському фермерству європейські дотації, як фермерам отримати дешеві кредити, хто має право купувати українські землі, як може відбуватися експорт продукції до ЄС.



Про непересічну для області подію розповість організатор заходу - міський голова Глухова Мішель Терещенко.На запитання журналістів готовий відповідати також проректор із наукової роботи та економічних питань СНАУ Олександр Маслак.



До участі запрошуємо всі ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 541 | Дата: 07.04.2016 | Комментарии (0)

УВАГА! ПРОСИМО АКРЕДИТУВАТИСЯ!

 

9 квітня в обласному прес-клубі відбудеться засідання на тему «Розбудована Спілка ветеранів АТО готова працювати на захист прав своїх учасників і – на країну».

 

Протягом останнього півріччя ГО «Спілка учасників АТО Сумської області»   займалась  консолідацією і координацією зусиль учасників АТО, їх об’єднань у справі широкого, більш ефективного використання наявних можливостей для забезпечення захисту своїх політичних, економічних, соціальних прав, надання оздоровчої, медичної, моральної та матеріальної допомоги.   

 

Одним із перших питань, на яке звертають увагу представники  Спілки  – це проблеми, що виникають у сім’ях загиблих і померлих учасників АТО. Але залишилось немало питань соціального, економічного, політичного, ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 710 | Дата: 07.04.2016 | Комментарии (0)

У 2016 році в Україні буде реформовано територіальні органи Міністерства юстиції. На базі ліквідованих районних управлінь юстиції мають запрацювати бюро правової допомоги. Така реформа забезпечить доступ населення до правової допомоги та он-лайн послуг Міністерства юстиції.

Ці та інші реформи Мінюсту обговорювали 29 березня у Сумському прес-клубі. У заході взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській Ірина Свистун та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко.

 

Захід організовано громадською організацією Український освітній центр реформ у співпраці із Міністерством юстиції України в рамках інформаційної кампанії «Електронне урядування спрощує спілкування», яка здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Справедливе правосуддя”.
... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 484 | Дата: 02.04.2016 | Комментарии (0)

Сьогодні в 04-00 невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю в студію "Мистецько-інформаційного  "РТВ–ЦЕНТРу "ВЕЖА". Про підпал повідомив черговий співробітник телерадіокомпанії.  За словами директора ТРК Тетяни Голобурди, повністю згорів апаратно-студійний блок. Ще одну пляшку правоохоронці виявили на даху будівлі.



Слід сказати, що компанія на місцевих виборах 2015 року підтримувала кандидата від партії "Свободи" Артема Семеніхіна, який і виграв вибори. Тому одна із версій, на думку керівника компанії, - помста конкурентів.




  Лариса ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 438 | Дата: 01.04.2016 | Комментарии (0)

25 березня в рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика з моніторингу місцевих ЗМІ на базі Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка відбувся тренінг за темою «Як не стати інформаційною маріонеткою?»

Регіональний експерт ІДПО, голова Сумського прес-клубу Алла Федорина разом  із першокурсниками та третьокурсниками відділення журналістики визначали маркери, за якими можна розрізнити інформування від пропаганди; ідентифікувати фейки – у текстах, зокрема – заголовках, на фото та відео. Та основна увага зосередилася на стандартах медіа, яких не надто дотримуються місцеві ЗМІ.

Це підтверджують зокрема результати моніторингу місцевих ЗМІ у восьми областях України. Його  експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика здійснюють упродовж кількох років. Вони відстежують дотримання стандартів якості написання матеріалів у друкованих та Інтернет-виданнях, а також міру використання зам ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 456 | Дата: 28.03.2016 | Комментарии (0)

Допомога з питань прав людини від Української Гельсінської спілки  з прав людини доступна тепер і у Сумах. Про це члени спілки заявили 23-го березня під час  презентації  у Сумському прес-клубі.

«Правова допомога – базовий інструментарій для захисту прав людини. Спілка – це саме та ключова установа, через яку ця правова допомога може здійснюватись», – закцентував Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ. Особливу увагу спілчани приділяють  прогалинам в українському законодавстві та порушенням прав людини з боку держави. «Адже визначення та аналіз даних проблем створює об’єктивний правовий плацдарм для їх остаточного вирішення шляхом реформ і зміни законодавства», – зазначає пан Максим. Загалом відділення спілки зараз діють у 30 містах України, вони займаються не тільки наданням юридичних консультацій, а й проведенням інформаційних та освітніх заходів. Специфіка спілки полягає у тому, що вона, за &n ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 520 | Дата: 28.03.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 33 34 »