Вітаю Вас, Гість
Головна » Аналітика
 Дивом врятована кобза, містичним чином змінила життя цілої родини. Ця історія могла б стати продовженням відомого українського фільму «Поводир», в ній стільки ж болю.

Невпевнено тримає в руках стару непоказну кобзу Василь Гузенко. Ця річ має таку моторошну історію, що 70-літньому чоловікові не просто розповідати.

«Це кобза одного з кобзарів, яких розстріляли після так званого «з’їзду кобзарів», — говорить харків’янин Василь Гузенко. Її врятував машиніст поїзда, який віз цих кобзарів на з’їзд, але, як насправді виявилося, – на розстріл».

Про ту моторошну історію і нині не багато інформації, адже не залишилося живих свідків, крім енкаведиста, який керував розстрілом і машиніста поїзда. Було це на початку грудня 1930 року чи, за іншими даними, 1934 року. Тоді в Харківському оперному театрі відбувся З’їзд народних співців Радянської України, куди з різних об ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 441 | Дата: 29.06.2016 | Комментарии (0)

Третій прес-тур, організований Харківським прес-клубом, покликав сумських журналістів до Дергачівського району Харківщини.

Голова Дергачівської районної держадміністрації Олександр Політуха переконаний: головне його завдання як керівника – а він у районі працює півтора року – побудувати нову схему стосунків, створити комфортні умови для працюючих, виводити бізнес із тіні. Мова – й про фермерські господарства, яких у районі налічується 66. Це число з роками збільшується, проте працювати господарствам нелегко: необхідна все ж державна підтримка, необхідна атмосфера сприяння – як у інших країнах. Власне, Україна наразі не має програми підтримки фермерства і це дається взнаки.

Які ж чинники потрібні для зміцнення фермерства у районі, що загалом має хорошу економічну ситуацію й навіть може похвалитися профіцитом бюджету? Олександр Політуха перераховує: перше – аби ніхто не заважав. «Часто кажуть: не треба нам допомагати, лише б н ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 373 | Дата: 28.06.2016 | Комментарии (0)

Липковатівський агроколедж: у нас відібрали землю і заливають її «хімією»


Українські аграрії можуть зробити майже неможливе: виростити органічно чисту продукцію, якій позаздрять в Європі, самостійно вийти на ринки ЄС, завдяки цьому забезпечувати себе повністю, купувати нову техніку, робити ремонти і ні в кого не просити допомоги. Але через корупцію та рейдерські атаки навіть найуспішніші справи можуть дуже швидко зійти нанівець. Саме це наразі відбувається в Липковатівському аграрному коледжі на Харківщині.

Липковатівський аграрний коледж, що в Нововодолазькому районі ― унікальний. Навчальному закладові 115 років. Працює і навчає дітей за напрямами сільського господарства: агроном, зоотехнік, ветеринарний фельдшер та аграрний менеджмент. Директор Микола Таркан говорить: спеціальності ― не касові, черги абітурієнтів не вишиковуються, проте ті, хто все ж наважаться здобувати тут освіту, в житті не пропадуть.

В аграрному коледжі є навч ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 512 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

ТРАВНЕВИЙ МОНІТОРИНГ СУМСЬКИХ ВИДАНЬ ЗАСВІДЧИВ, ЩО САЙТИ НАРОЩУЮТЬ ВІДСОТОК ЗАМОВНОСТІ, ДРУКОВАНІ Ж ВИДАННЯ НАМАГАЮТЬСЯ РОБИТИ ХОРОШУ МІНУ ПРИ ПОГАНІЙ ГРІ, ПРОДОВЖУЮЧИ «СОРОМ᾽ЯЗЛИВО» ХОВАТИСЯ ЗА ЗНАЧКАМИ НЕНАЛЕЖНОГО МАРКУВАННЯ

Сумські експерти зазначають: третина матеріалів аналізованих друкованих ЗМІ є маніпулятивною.
У травні було здійснено моніторинг чотирьох друкованих і чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info», «0542», «ТОР Конотоп» і «XPress» за визначений період з 23 до  29 числа.
Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» –  №21 від 25 травня-1червня; «ДС-экспресс» № 20 від 118 травня та №21 від 25 травня; «Панорама» – № 21 від ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 486 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

Другий прес-тур сумських журналістів на Харківщину мав на меті показати, що органічне землеробство та органічна продукція є добрим шансом для України реально розвинути сільгоспсектор і вийти на закордонні ринки продукції.

Якщо земля-годувальниця хвора, чи можна розраховувати на власне здоров’я? Відповідь здається очевидною. Але далеко не всі виробники сільськогосподарської продукції замислюються над цим і продовжують активно застосовувати хімічні добрива та отрутохімікати. Ті ж, що навчилися вирощувати зерно без хімії, залишаються поза увагою держави.
Вважається, що без хімії урожаю не буде. Між тим, з 2007 року в Україні діє центр сертифікації органічної продукції Органік Стандарт, визнаний у Європейському Союзі.Отже, існує в Україні органічне землеробство?

ТЕОРІЯ І СІК ГАРБУЗА
В Інституті овочівництва і баштанництва Національної академії ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 397 | Дата: 26.06.2016 | Комментарии (0)

Проект Харківського прес-клубу «Реформи – шлях до успіху», що почав здійснюватися цієї весни, дав хорошу можливість журналістам Сумщини познайомитися з досвідом сусідів-харків᾽ян.



ЇДЕМО НА ХАРКІВЩИНУ!

Проект має на меті організувати шість прес-турів журналістів Харківської, Сумської та Полтавської областей до об’єктів, установ, сільських і селищних рад, найбільш успішних підприємств, господарств, де громадська та приватна ініціативи впливають на якість життя людей і громад у цілому. Проект спрямований на поліпшення поінформованості мешканців областей про хід децентралізації, декомунізації, антикорупційної та інших реформ, їхній вплив на загальне становище людей, рівень життя, поліпшення соціальних стандартів, якість надання медичних, освітніх, транспортних послуг, подолання негативних стереотипів, сформованих російськими пропагандистськими телеканалами.

Харківський прес-клуб  здійснює проект у партнерстві ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 448 | Дата: 26.06.2016 | Комментарии (0)

ЛЮТНЕВИЙ МОНІТОРИНГ ВИДАНЬ ЗАСВІДЧИВ, ЩО, ПОПРИ ВІДСУТНІСТЬ ВИБОРЧИХ ПЕРЕГОНІВ, КІЛЬКІСТЬ МАТЕРІАЛІВ ІЗ ОЗНАКАМИ ЗАМОВНОСТІ ЗНИЗИЛАСЯ ЛИШЕ НА 1%.

Сумські експерти зазначають: на Сумщині «все спокійно», медіа залишаються «трієчниками».



У лютому було здійснено моніторинг чотирьох друкованих і чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info», «0542», «ТОР Конотоп» і «XPress» за визначений період з 1 до  7 числа.



Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» –  №5 від 3-10 лютого; «ДС-экспресс» № 4 від 27 січня, №5 від 3 лютого; «Панорама» – № 5 від 27 січня - 3 лютого, №6 від 3-10 лютого ; « ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 499 | Дата: 18.03.2016 | Комментарии (0)

Малий і середній бізнес сьогодні – це соціально-економічний фундамент, без якого не може стало розвиватися будь-яка інноваційно-орієнтована, а особливо європейська держава. Малий бізнес багато в чому визначає темпи економічного зростання, структуру і якість внутрішнього валового продукту. Основна його функція, яка є надзвичайно важливою, – соціальна, тобто створення робочих місць, професійне навчання.  Одне з головних завдань – формування стійкого прошарку середнього класу у вигляді власників бізнесу та головних менеджерів. Це фактично формування інтелектуальної еліти нації, що створює основу для формування фінансової еліти. В цьому як ніхто має бути зацікавлена держава та її основні структури: Верховна Рада, Президент України, Кабінету Міністрів, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Це – в теорії. А що ж – на практиці? Про це говорили підприємці міста Суми, підбиваючи підсумки співпраці з владою за 100 днів на основі підписаного ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 500 | Дата: 16.02.2016 | Комментарии (0)

«Страшні слова, коли вони мовчать», а ще страшніше, коли слова – пропаганда ворожнечі, дезінформація або фейк. Вони проливаються на українців інформаційною зливою, в якій важко розрізнити факти від пропаганди, емоційно забарвлені слова від мови ненависті, фейки від оригіналів.

Як бути медіаграмотним та розпізнавати інформаційні маніпуляції, говорили на тренінгу в Сумському обласному прес-клубі. Тренінг відбувся у рамках проекту «Програма медіаграмотності для громадян», що є результатом співробітництва трьох організацій: Академії Української преси, IREX та StopFake, за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada). Тренер заходу – медіаексперт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, Заслужений журналіст України Алла Федорина.

Передусім, учасникам розповіли про основні ознаки інформування та пропаганди, головні відмінності між ними. На прикладі практичних маркерів, таблиць і віде ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 487 | Дата: 01.02.2016 | Комментарии (0)

29 січня 2016 року відбулося засідання «круглого столу»: «Правові потреби та шляхи їх вирішення для демобілізованих учасників АТО і їх сімей, родин вимушених переселенців в сільську місцевість та корінного населення»,  організоване обласним об’єднанням громадян «Усвідомлений вибір народу» у рамках проекту «Виїзна психологічна, логопедична, правова допомога учасникам АТО, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському населенню Лебединського району Сумської області», що реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

У Центральній районній бібліотеці, яку було обрано місцем проведення «круглого столу», приємно вражає аура храму книг і змістовне наповнення – тут справді дбають про потрібну оперативну інформацію. Отож і матеріали про діючий на території Лебединщини проект розміщені на видному місці, серед юридично-правової літератури.

На початк ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 475 | Дата: 01.02.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 8 9 »