Вітаю Вас, Гість
Головна » Аналітика
У вівторок, 15 вересня 2015 року в приміщенні виставкового центру Торгово промислової палати відбувся круглий стіл «ПРОСУВАННЯ ІНТЕРЕСІВ МСБ (напередодні місцевих виборів 2015)» з представниками бізнес спільноти для обговорення вимог малого та середнього бізнесу до кандидатів у депутати Сумської міської ради та кандидатів на посаду Сумського міського голови , для включення у їхні передвиборчі програми та подальшого відстеження виконання передвиборчих обіцянок.        

    Співкоординатор проекту , голова ГО « Спілка підприємців, орендарів та власників Сумської області» Світлана Іченська привітала присутніх представників бізнесових кіл м.Суми та Сумської області, ЗМІ, членів коаліції малого та середнього бізнесу. Вона розповіла про роботу по визначенню основних проблем бізнесу в м.Суми та  зазначила,  що проект проводиться у 10 регіонах України.

    У серпні ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 568 | Дата: 17.09.2015 | Комментарии (0)

Для медіа Сумщини значущою подією є вже те, що «у вівторок члени міськвиконкому зібралися на своє засідання». А свіжим трактуванням подій стає повідомлення про питання, що розглядалися на виконкомі: на кожне питання – окремий матеріал.

Розпочну із класичного: інформаційний привід – це подія, що має значення для соціального, політичного, економічного, культурного життя громади, своєю значущістю або екстравагантністю може зацікавити читача, стати предметом суспільного обговорення. До інформаційного приводу в навчальній літературі для першокурсників прийнято відносити: нетрадиційний погляд на факти; свіже трактування загальновідомих подій; альтернативні думки та судження; контраргументи сторін ситуації та багато іншого – кому цікаво, той знайде можливість вивчити.

Так прийнято в професійній журналістиці. Під час здійснення  моніторингу місцевих газет та інтернет-сайтів у групі експертів Інституту демократії імені Пилипа Орлика, ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 502 | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

На засіданні «круглого столу» за темою «Як реанімувати регіональну журналістику: медіареформи та саморегуляція», що відбувся у Києві нині вже минулого літа,  юрист Інституту медіаправа Ігор Розкладай згадав і закон про вибори до місцевих рад. Справді, формулювання щодо преси у ньому досить символічні й добре виявляють реальне ставлення наших законотворців до ЗМІ. Звертали увагу? Мова йде про  «використання ЗМІ». Тобто медіа, по суті, не сприймається як самостійний суб᾽єкт, говорив пан Ігор.

Образливо? Звісно! Та чи не нагадує ця образа десь такої: «ну перекинув я тобі на коліна тарілку борщу, але чого ти не зробив вигляд, що цього не сталося?!» Тобто чи не самі ЗМІ, що так натхненно ще продовжують говорити про свободу слова, сьогодні винні в тому, що нас саме «використовують» і в цьому вбачають іноді єдину нашу доцільність?

 

 «Баланс» по-сумському? ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 500 | Дата: 02.09.2015 | Комментарии (0)

У палаці культури «Хімік» відбулася виставка художниці Надії Запорожець, присвячена 175-річчю з дня народження Петра Чайковського.

Надія Запорожець не тільки талановита художниця, а ще й музикант, композитор. Це різнопланова людина, яка однаково добре проявила себе у вищезгаданих сферах.  У день презентації Надія була центром уваги у залі в прямому сенсі цього слова. Адже вона вела свою розповідь стоячи, а навкруги висіла її чарівна колекція картин «Вальс квітів».

Перша частина заходу була присвячена розповіді про садибу Кондратьєва в Низах, розміщений у ній музей Чайковського та реставрацію цих споруд. Пані Надія змусила присутніх поринути у роки життя кмпозитора, розповіла про факти з його біографії, творчий шлях, його товариша  Миколу Кондратьєва, нащадка славнозвісного засновника Сум Герасима Кондратьєва.

Не менш цікавою виявилася розповідь про написання картин. «Кожна моя картина для мене ніби частинка ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 536 | Дата: 04.08.2015 | Комментарии (0)

22 липня 2015 Юлія Дідковська

Медіаринок зміниться тоді, коли журналісти будуть дотримуватися професійних стандартів, а аудиторія навчиться розпізнавати неякісну інформацію та джинсу — вважають учасники круглого столу, організованого Інститутом демократії імені Пилипа Орлика

Саморегуляція є найбільш реальним шляхом виживання регіональних ЗМІ — такого висновку дійшли учасники круглого столу «Як реанімувати регіональну журналістику: медіареформи та саморегуляція», що відбувся 16 липня в Києві. Захід організовано Інститутом демократії імені Пилипа Орлика за підтримки USAID через «Інтерньюз Нетворк». В ньому взяли участь редактори та журналісти всеукраїнських та регіональних медіа; медіаексперти; координатори та експерти регіональних експертних груп Інституту, який проводить моніторинг регіональних ЗМІ;  медіаюристи; представники авторитетних медіа організацій.

Серед ключових думок, які лу ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 506 | Дата: 22.07.2015 | Комментарии (0)

27- 28 червня в місті Тростянець відбувся шостий фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття». А це – безкомпромісні поєдинки, музикальні й танцювальні виступи, великий ярмарок, турнір лучників, фаєр-шоу та багато іншого. Обіцяли, що саме цього року фестиваль має бути найбільш масштабним, цікавим і вражаючим. Отож, перевіримо? Делегація сумських журналістів, звичайно ж, мала це зробити.

За кілька хвилин до відкриття ми вже на місці проведення фестивалю, біля пам’ятки архітектури 18 століття, фортеці Круглий двір. Довкола безліч людей, шум, штовханина… Дехто вже цікавиться розмаїттям товарів, які пропонує ярмарок. Але найбільше скупчення – власне біля входу в фортецю. Тут купують спеціальні браслети, які є перепусткою на фестиваль на один або два дні; тут  суворі охоронці стежать за порядком і дисципліною.

Нарешті я у Круглому дворі і… поринаю в атмосферу середньовіччя. У центрі знах ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 575 | Дата: 30.06.2015 | Комментарии (0)

(За матеріалами виступу на всеукраїнській конференції «Честь професії» - публікація у журналі «Журналіст України» №6/2015 та на сайті Інститут демократії їм. Пилипа Орлика - http://idpo.com.ua/analitics/159-chi-mozhlive-vizhivannya-bez-yakost.html )

Усім нам доводиться зіштовхуватися з речами, нібито відомими загалу, проте не обговорюваними. Ніби про такі й піде мова. З тією особливістю, що йдеться про речі фахові. Й коли все ж обговорювати їх, розумієш: історія не про окремі випадки, а про професійну хворобу.

Проект «Моніторинг публікацій у регіональних друкованих та Інтернет ЗМІ для оцінки дотримання стандартів журналістики» реалізує Інститут демократії ім. Пилипа Орлика (ІДПО) за підтримки Інтерньюз Нетворк.

Моніторинг чотирьох друкованих та чотирьох Інтернет-видань проводиться у восьми областя ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 656 | Дата: 24.06.2015 | Комментарии (0)

Сьогодні параюристи як надавачі знеболювального: реалізовують не лише індивідуальні, але й колективні послуги, до всього, – безкоштовні. Це є своєрідним «рятувальним колом» у бурхливому морі проблем для простих селян. Адже чекати допомоги, окрім як від сільського голови, часто просто немає від кого.

Тому сільські голови  Лебединського району з радістю вирушили у захоплюючу подорож стежками науки і знань, щоб у майбутньому надавати правову допомогу тим, хто її буде потребувати.

19 червня у Сумському прес-клубі було надано звіт про підсумки проекту «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультацій і 23 сільських рад Лебединського району в розбудові системи сільських правових консультантів (параюристів), надання ними за участі юриста Центру безоплатної  первинної правової допомоги  сільському населенню, вимушеним переселенцям та сім’ям учасників АТО».

Світлана Дрон ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 457 | Дата: 21.06.2015 | Комментарии (0)

За роки своєї незалежності наша країна так і не змогла довести, що вона патріотична, згуртована,  цілісна, має свої принципи, якими ніколи не поступиться, що українці живуть заради свого майбутнього та майбутнього своїх дітей.

Президенти та посадовці грабували, висмоктували останнє. З роками ставало все гірше й гірше. Люди перестали довіряти владі, а потім і самим собі. Та зневіра, яка охопила наш народ, дійшла до того, що четвертий керівник держави взагалі почав стріляти у власний народ. Усі інші країни дивляться в майбутнє, а ми чомусь ніяк не можемо відійти від минулого. І цим користуються…

Ми не маємо спільної мети, до якої повинні прагнути, тому, що влада  й народ не слухають одне одного. А потрібно працювати в команді й тільки тоді можна вибратись з тієї «ями», в якій опинилося українське суспільство. В Україні потрібний діалог.

Для того, щоб дізнатись, чи країна готова до такого діалогу, було розпочато проект &l ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 773 | Дата: 03.06.2015 | Комментарии (0)

Проводити порівняльний аналіз результатів виборів 2012 і 2014 року досить складно. Адже, не дивлячись на те, що минуло лише два роки, система основних політичних гравців в Україні змінилася кардинально. Зникли або майже зникли з серйозних розкладів політичні сили, позиції яких здавалися непохитними – Партія регіонів і «Батьківщина». Натомість абсолютно нізвідки виникли нові партії з досить великою електоральною підтримкою: Блок Петра Порошенка, «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка. І навіть партії, які не пройшли до парламенту – Компартія, «Заступ», «Свобода» – отримали немалу кількість голосів виборців, які хоча формально і є «втраченими», здатні показати тенденції і настрої виборців.

Електоральні карти голосування в Сумській області, як ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 1186 | Дата: 20.04.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »