Вітаю Вас, Гість
Головна » Аналітика
Якщо попередній моніторинговий місяць – липень – показав найнижчий рівень матеріалів із ознаками замовності, то вересень засвідчив: «джинсова дієта» скінчилася.

Сумські експерти констатують: місцеві видання реагують на виборчий процес новим зростанням апетиту на замовність.

У вересні було здійснено моніторинг чотирьох друкованих та чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «Данкор», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Сумиінфо», «XPress» та вперше – «Шостка.Info» і «0543» за визначений період з 22 до 28 числа.

Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» – №39 від 24 вересня-1 жовтня; «Данкор» – № 39 від 23 вересня; «Панорама» – № 39 від 24 вересня-1 жовтня; «Сумщина» – № 37 від 18-24 вересня. Також оцінювалися матеріали сайтів «Сумиінфо» і «0543» за відповідний період і сайтів «XPress» за 18-26 вересня та «Шостка.Info» 17-30 вересня. Збільшення часових рамок моніторингу двох ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 637 | Дата: 09.11.2014 | Комментарии (0)

Питання роздержавлення то активно обговорюється, то спускається на гальмах вже багато років. При кожній владі та новому президенті політики клянуться відпустити ЗМІ у «вільне плавання», а коли доходить до справи, просто забалакують цю тему.

17 квітня медіаспільнота та небайдужа громадськість отримали радісну звістку про ухвалення законів щодо створення суспільного телебачення та про доступ до публічної інформації. Але цю бочку меду, що її подарували журналістам і своїм виборцям депутати, зіпсувала ложка дьогтю. Верховна Рада неочікувано провалила такий необхідний законопроект«Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». За нього проголосували лише 204 народні депутати.

Ситуація в регіональних медіа

«Ми все розуміємо, але змінити нічого не в змозі, ... Читати далі »

Категория: Аналітика | Просмотров: 611 | Дата: 11.05.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 7 8 9