Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини

У Сумському прес-клубі відбулася дискусія щодо ролі медіа і журналістів у творенні інформаційної безпеки України. На засіданні активно обговорювали, наскільки невинними є маніпулятивні технології ЗМІ на тлі інформаційної війни, що триває в Україні.

«Інформаційна війна бере початок від проголошення незалежності нашої держави. Відтоді Україна стала своєрідним м’ячиком для биття. Тому ЗМІ та громада мають об’єднатися, щоб дати інформаційний відсіч своїм агресорам», – наголосила начальник управління інформаційної політики та зовнішніх зв’язків Сумської міської ради Антоніна Кохан. Медіаексперт зазначила, що головне завдання інформаційних воєн полягає в маніпулюванні масами, дезорієнтації та дезінформації громадян. І в цьому вона бачить величезну суспільну небезпеку, адже «людина, якою маніпулюють, – це вже ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 574 | Дата: 17.06.2014 | Комментарии (0)

21 травня у Виставкому центрі «Іллінський» відбулася прес-конференція, присвячена проблемі безпліддя та шляхів його подолання. Ініціював захід український Центр репродукції людини «Клініка професора Феськова».

Доктор медичних наук, професор Олександр Феськов розповів про основні перепони у лікуванні безпліддя. На його думку, на це питання варто більше звертати уваги, оскільки 16-17 % пар українців (що складає більше мільйона) мають як малі, так і великі проблеми із продовженням роду.

«В Україні процес виявлення та подолання причин недуга займає 5-10 років, у той час, як у країнах Європи реабілітація проходить за 2-3 роки», – зазначив фахівець.

Річ у тім, що у нашій країні існує ряд факторів, які заважають процесу лікування безпліддя.

До таких належить відсутність фінансування. За ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 540 | Дата: 27.05.2014 | Комментарии (0)

Навчання за темою «Відверто про наркотики: краще знати, ніж вважати» було проведене для професійних журналістів регіону та студентів кафедри журналістики Сумського державного університету. Ініціювала тренінг громадська організація «Клуб «Шанс», заручившись підтримкою Сумського прес-клубу. Захід став можливим завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження».

«Перший досвід проведення тренінгів для журналістів ми отримали, коли розпочинали інформаційну кампанію, спрямовану на забезпечення доступу до діагностики та лікування вірусних гепатитів, – говорить голова «Клубу «Шанс» Олексій Загребельний. – Тоді зрозуміли, що така робота є справді ефективною, адже від журналістів значною мірою залежить, наскільки освіченим із того чи іншого питання буде широкий загал».

Тема ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 552 | Дата: 26.04.2014 | Комментарии (0)

21 березня у Сумському прес-клубі презентували новий проект «Громадського бюро «Правозахист», спрямований на створення ефективної системи надання безоплатної первинної правової допомоги.

Громадська організація «Громадське бюро «Правозахист» в партнерстві з громадською організацію «Ліга захисту» та Головним управлінням юстиції в Сумській області розпочала реалізацію проекту «Формування сталої системи надання первинної правової допомоги в Сумської області» в контексті Проекту «Демократизація і права людини в Україні» Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Проект має на меті поширити позитивний досвід співпраці органів місцевого самоврядування, головного управління юстиції та громадських організацій міста Суми на периферію: районні центри, малі міста та села Сумської області.

В його рамках буде створена ефективна система надання безоплатної первинної правової допомоги у пілотних районних центрах Сумської області (в запропонованому проекті це Буринь, Охтирка ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 552 | Дата: 21.03.2014 | Комментарии (0)

25 лютого відбулося відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва під назвою «Натхнення». Роботи представили члени Клубу шанувальників вишивки при обласній громадській організації «Жіночі Ініціативи».

За майже сім років існування клубу його учасники експонували свої роботи не лише на виставках у Сумах, а й брали участь у міжнародних виставках ручної вишивки. До клубу входять близько півсотні осіб віком від 19 до 80 років, серед учасників є також двоє майстрів-чоловіків.

Цьогорічна виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва проходить у рамках програми «Традиції» і приурочена до Міжнародного жіночого дня – 8 Березня.

На виставці представлено близько 50 картин різних технік виконання – вишивка на полотні, вишивка бісером. Як зазначають організатори, виставка робіт – яскравий приклад того, як звичайне хобі може перерости в професіоналізм.

... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 538 | Дата: 05.03.2014 | Комментарии (0)

Хто такі тітушки? Це – особи спортивної статури, що брали участь у розгоні майдану. Назва цієї «суспільної групи» пішла від імені спортсмена Вадима Тітушка, який у травні 2013 здійснив напад на журналістів. У суспільстві склалася думка, що тітушки – це спортсмени, яких шляхом фінансового стимулювання чи наказу тренерів залучили до розгонів мирних акцій.

Щоб з’ясувати, чи це дійсно так і чи брали сумські борці у розгонах майданів, 28 лютого у Сумському прес-клубі зібрали прес-конференцію за участю провідних представників спорту нашої області на тему: «Спортсменам – спортивний майданчик».

Заслужений тренер України з кікбоксингу Віктор Чичикалов зазначив: «Успішні спортсмени не вийдуть людей розганяти. Я не розумію, яке моральне право мають тренери виводити своїх хлопців розганяти людей?»

«Я був на майдані, – додав Заслужений тренер України з тхеквондо Сергій Хоменко, – Я не бачив там справжніх спортсменів. Адже справжні, успішні мають займатися близько десяти разів н ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 507 | Дата: 05.03.2014 | Комментарии (0)

Майстер-клас за такою темою відбувся у Сумському обласному прес-клубі. Вже не вперше профі-студія громадської організації проводить заняття з професійної освіти. Нині предметом розмови з журналістами, студентами і школярами стала медіа-грамотність. 

Поняття медіа-освіти лише недавно здобуло популярність в Україні. Хоча вважається, що у нас медiа-освiта зародилася ще у двадцятих роках минулого століття, ми й досі розбираємося в тому, що це власне і кому воно потрібне. Виключно споживачам медіа-продукції? Самим журналістам?..

Усі учасники майстер-класу погодилися на тому, що медійно грамотними мають бути всі. Бо ж навряд чи комусь подобається, коли ним маніпулюють. І не варто самому вдаватися до маніпуляцій, якщо завдання твоє – безсторонньо інформувати.

Тож як розрізнити в медіа-контенті українських і місцевих ЗМІ справжню журналістику та «джинсу»; я ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 485 | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Схвалено з’їздом підписантів етичного кодексу українських журналістів у м.Київ, жовтень 2013 року
(Для порівняння з початковим варіантом 2003 року новели цієї редакції виділені жовтим)


1. Свобода слова та висловлювань є невід’ємною складовою діяльності журналіста.
2. Служіння інтересам влади чи засновників, а не суспільства, є порушенням етики журналіста.
3. Журналіст має з повагою ставитися до приватного життя людини. При цьому не виключається його право на журналістське розслідування, пов’язане з тими або іншими подіями і фактами, що мають громадське звучання і покликані захищати інтереси суспільства та особи.
4. Висвітлення судових процесів має бути неупередженим щодо звинувачених. Журналіст не може називати людину злочинцем до відповідного рішення суду.
5. Журналіст не розкриває своїх джерел інформації окрім випадків, передбачених законодавством Укр ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 857 | Дата: 21.02.2014 | Комментарии (0)

СОГО «Клуб Шанс», що не є платником податку на прибуток та на додану вартість, в рамках реалізації проекту № 6 АГРТБ «Від прецеденту до системних змін: забезпечення ефективної відповіді епідемії туберкульозу в Сумській області», що фінансується Всеукраїнським благодійним фондом «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» оголошує 14 лютого 2014 р. конкурс щодо постачальника логістичних послуг на заходи (тренінги, робочі зустрічі, прес-конференції, круглі столи)

Формат участі у конкурсі: комерційна пропозиція в оригіналі (за підписом керівника та печаткою), та електронна копія у вигляді кошторису на перелік послуг (Додаток 1), де винесено окремою строкою збір за сервісне обслуговування.

Останній строк подання оригіналів конкурсних пропозицій – до 16:00 21 лютого 2014 року.

Перелік основних послуг для подачі конкурсної пропозиції, кваліфікаційні критерії оцінки пропозиції, вимоги до документів, що подаються на конкурс, наводяться у розгорнутому оголошенні та додатках, які д ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 518 | Дата: 18.02.2014 | Комментарии (0)

30 січня у Сумському прес-клубі йшлося про перспективи та завдання проекту обласного об’єднання громадян «Усвідомлений вибір народу».

Малозабезпечені мешканці невеликих міст, сіл Лебединського району отримають більшу можливість безкоштовно захистити свої права. Це передбачає проект «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультації (далі СГ ЦПіК) та сільських рад Лебединського району в наданні первинної безоплатної правової допомоги сільському населенню, розбудові системи сільських правових консультантів (параюристів), навчання сільських голів організації конкурсів на надання кваліфікованої первинної правової допомоги сільському населенню», що буде впроваджуватися організацією за фінансової підтримки МФ «Відродження». Про початок його реалізації повідомила голова Ради обласного об’єднання громадян «Усвідомлений вибір народу» Світлана Дронік.

Сільські громади однозначно потребують цілісної системи первинної безоплатної правової допомоги, ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 507 | Дата: 30.01.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 »