Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини

Сьогодні в 04-00 невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю в студію "Мистецько-інформаційного  "РТВ–ЦЕНТРу "ВЕЖА". Про підпал повідомив черговий співробітник телерадіокомпанії.  За словами директора ТРК Тетяни Голобурди, повністю згорів апаратно-студійний блок. Ще одну пляшку правоохоронці виявили на даху будівлі.



Слід сказати, що компанія на місцевих виборах 2015 року підтримувала кандидата від партії "Свободи" Артема Семеніхіна, який і виграв вибори. Тому одна із версій, на думку керівника компанії, - помста конкурентів.




  Лариса ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 433 | Дата: 01.04.2016 | Комментарии (0)

25 березня в рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика з моніторингу місцевих ЗМІ на базі Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка відбувся тренінг за темою «Як не стати інформаційною маріонеткою?»

Регіональний експерт ІДПО, голова Сумського прес-клубу Алла Федорина разом  із першокурсниками та третьокурсниками відділення журналістики визначали маркери, за якими можна розрізнити інформування від пропаганди; ідентифікувати фейки – у текстах, зокрема – заголовках, на фото та відео. Та основна увага зосередилася на стандартах медіа, яких не надто дотримуються місцеві ЗМІ.

Це підтверджують зокрема результати моніторингу місцевих ЗМІ у восьми областях України. Його  експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика здійснюють упродовж кількох років. Вони відстежують дотримання стандартів якості написання матеріалів у друкованих та Інтернет-виданнях, а також міру використання зам ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 450 | Дата: 28.03.2016 | Комментарии (0)

Допомога з питань прав людини від Української Гельсінської спілки  з прав людини доступна тепер і у Сумах. Про це члени спілки заявили 23-го березня під час  презентації  у Сумському прес-клубі.

«Правова допомога – базовий інструментарій для захисту прав людини. Спілка – це саме та ключова установа, через яку ця правова допомога може здійснюватись», – закцентував Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ. Особливу увагу спілчани приділяють  прогалинам в українському законодавстві та порушенням прав людини з боку держави. «Адже визначення та аналіз даних проблем створює об’єктивний правовий плацдарм для їх остаточного вирішення шляхом реформ і зміни законодавства», – зазначає пан Максим. Загалом відділення спілки зараз діють у 30 містах України, вони займаються не тільки наданням юридичних консультацій, а й проведенням інформаційних та освітніх заходів. Специфіка спілки полягає у тому, що вона, за &n ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 515 | Дата: 28.03.2016 | Комментарии (0)

Шановні колеги, долучайтеся до потрібної справи – врегулювання медіа-діяльності в Україні.

 

Меморандум про відповідність матеріалів «Європейським стандартам саморегулювання суспільних відносин ,пов’язаних з контентом, розміщеним у мережі інтернет» пропонується для підписання регіональним он-лайн медіа (включаючи інтернет-портали, редакції ТБ та радіо).

Ознайомитися, а разом – і підписати Меморандум можна, перейшовши за лінком

http://ztpress-club.org.ua/memorandum/

 

 

Ця акція відбувається в рамках проекту  Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини «Навчальний курс з покращення стандартів роботи прикордонних локальних інтернет-медіа Житомирської, Волинської та Сумської областей&ra ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 408 | Дата: 15.03.2016 | Комментарии (0)

«Уже більше двох місяців працівники ПАТ «Сумське НВО» працюють без зарплат. Наразі виплачують лише за другу половину грудня. Але у підприємства є гроші, адже оплачуються комунальні послуги та податки, офіційно підприємство не має заборгованостей», – наголосив голова незалежної профспілки об’єднання Валерій Шершенюк на зустрічі зі ЗМІ в обласному прес-клубі з приводу ситуації на одному з провідних машинобудівних комплексів.

10 лютого відбулася акція протесту на підприємстві з приводу невиплати зарплат. Крім того, представники незалежної профспілки повідомили в поліцію про порушення на підприємстві та подали низку позовів до суду для повернення грошей і відшкодування маральної та матеріальної шкоди. Лише після цього почали виплачувати кошти за грудень.

«Проте офіційно зарплату через банки не виплачують, тільки через касу, – наголосив заступник голови незалежної профспілки Михайло Биченко. – Тож можна лише здо ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 407 | Дата: 14.03.2016 | Комментарии (0)

Регіональні експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика взяли участь у заключних заходах проекту «Навчальний курс із покращення стандартів роботи прикордонних локальних інтернет-медіа Житомирської, Волинської та Сумської областей».

Підсумковий БарКемп неминуче привів до обговорення злободенних питань: чим може допомогти сучасному українському медіа дотримання стандартів? Чи актуальне для журналістів дотримання професійної етики в умовах економічного маловиживання?

Прикладами для розмови стали й результати моніторингу місцевих ЗМІ, проведені експертами ІДПО у лютому. Цікавою була реакція на них господині  майданчику, на якому проводився захід, керівника сайту «Житомир.Інфо» Тамари Коваль. Адже у працівників медіа, обраних для моніторингу, часто існують заперечення щодо позиції експертів. І цього разу точки зору на формування чи відображення інформаційної реальності не завжди співпали, проте розмова не перестала бути дружньою.< ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 428 | Дата: 29.02.2016 | Комментарии (0)

Як надати собі екстрену допомогу, налагодити стосунки в родині, знайти вихід із складних ситуацій, використовуючи власний потенціал, розповів у Сумському прес-клубі Олександр Івчик – член Асоціації народної мануальної терапії України, біоенерготерапевт, керівник Міжнародного центру парапсихології, автор книги «Практична парапсихологія для чайників і не лише…» та «П᾽ять кроків до зцілення».

«Парапсихологія – це наука, що займається вивченням прихованих можливостей, активацією внутрішніх резервів організму», – наголосив  Олександр Івчик. Ми прагнемо показати людям, що вони самі можуть змінювати своє життя своїми думками, словами, діями… Я сам так змінив своє життя, і тому хочу допомогти й іншим».

Ще шість років тому Олександр Івчик не цікавився парапсихологією, але його життя змінила хвороба: «У 2003 році відбулася подія, яка перевернула моє життя. Після тренування в тренажерном ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 527 | Дата: 16.02.2016 | Комментарии (0)

Для цього потрібно небагато: звичайнісінька камера вашого мобільного телефону, креативність s бажання долучитися до вирішення соціальних проблем.

Саме так вважають організатор s координатор акції «Зробимо Україну чистою разом» в Сумській області Роман Бирченко та директор комунального підприємства Сумської міськради «Сумський міський центр дозвілля молоді» Марина Попатенко, які презентували у обласному прес-клубі конкурс аматорського соціального відео.

«Жителі міста Суми не надто цікавляться його проблемами, тому основна мета проведення нашого заходу – привернення уваги містян до нагальних соціальних проблем і залучення до їх вирішення», – наголосив організатор конкурсу Роман Бирченко.

 «Цей конкурс – втілення проекту громадської ініціативи «Кіфа», яку підтримав Сумський міський центр дозвілля молоді, – зазначила Марина Попатенко. – Партнерами у здійсненні про ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 464 | Дата: 09.02.2016 | Комментарии (0)

5 лютого 2015 року громада міста попрощалася із 32-річним бійцем добровільчого батальйону «Донбас» Андрієм Реутою, позивний «Медок», який загинув 31 січня під Вуглегірськом. І ось майже через рік, 29 січня, у школі, де навчався герой, встановили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого бійця АТО.

Вихованець сумської школи №11 з дитинства проявляв свої найкращі якості: надійність, тямущість, організаторські здібності, у колективі завжди був миротворцем, цінував чоловічу дружбу, – згадують учителі.

Після закінчення школи майбутній боєць вступив до Сумського машинобудівного коледжу, працював майстром дільниці СМНВО. Вищу освіту здобув в Сумському державному університеті, після чого працював майстром на заводі. З 20 квітня 2014 року – боєць-доброволець Нацгвардії України. З 23 червня – новобранець батальйону «Донбас». Андрій склав присягу на вірність українському народу й вирушив у зону АТО. Будучи стріл ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 438 | Дата: 31.01.2016 | Комментарии (0)

Саме таку важливу й актуальну проблему з огляду на ситуацію в країні обговорювали у обласному прес-клубі 21 січня 2015 року.

Основний акцент зустрічі – формування більш серйозного ставлення суспільства до зброї в руках дитини, адже такою «зброєю» може стати звичайний побутовий предмет, а от наслідки можуть бути трагічні.

Як зазначив начальник сектору управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області Сергій Тарасенко, рівень дитячої злочинності знизився в порівнянні з минулим роком на 5 %. Попри те, що неповнолітні здійснюють неправомірні дії, немало дітей самі страждають від злочинів. За рік від кримінальних правопорушень потерпіло 265 дітей. І зазвичай саме насильство в сім’ї провокує дитину взяти до рук зброю.

Саме так сталося з 11-річною дівчинкою, яка, взявши до рук ножа, позбавила життя сусідку. Як відзначає син потерпілої Віктор Головко, дитина регулярно піддавалася насиль ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 479 | Дата: 21.01.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 »