Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини
У Сумському прес-клубі неодноразово порушувалася проблема створення системи паліативної та хоспісної допомоги в області. Порушили цю тему й на засідання «круглого столу» в Конотопі.

Сворена робоча група з просування та організації у Конотопі паліативно-хоспісного відділення, а згодом – спеціального закладу. Це стало результатом засідання «круглого столу», що відбувся у Конотопській міській раді за темою «Налагодження взаємодії місцевої влади та громадськості щодо вирішення соціально значущих проблем громади».

Тема ніби загальна, але йшлося на зібранні про речі досить конкретні: проблеми організації та надання паліативної і хоспісної допомоги невиліковно хворим.

Звісно, ми мало думаємо про таких людей, коли ця біда не стосується безпосередньо нас. Між тим, за словами заступника головного лікаря Конотопської центральної районної лікарні Ольги Гапоненко, за дев᾽ять місяців ць ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 514 | Дата: 29.10.2015 | Комментарии (0)

Прес-секретар громадської мережі «ОПОРА» в Сумській області Ірина СТЕГНІЙ повідомила про перебіг виборів на Сумщині.

 На 19-ту годину особливих порушень не відбувалося, не зважаючи на значну кількість повідомлень. Загалом протягом дня спостерігачі від «ОПОРИ» зафіксували їх близько 200, проте підтвердилися близько 50 сигналів про ймовірні порушення. «Гарячими точками» стали Глухів, де відбулася заміна членів МВК, та Недригайлів, де знайшли помилку в бюлетенях. Тут вже у день виборів виявили, що одна з кандидатів, яка йшла на вибори від НДП, у бюлетенях приписана до «чужої» партії – УКРОПУ. Комісія, що зібралася з цього приводу, прийняла рішення голосування продовжити, а вже за результатами підрахунку голосів буде зроблено висновок, чи суттєво вплинула ця помилка на результати виборів. Тож у Недригайлові голосують бюлетенями з помилкою. Такі випадки, наголосила Ірина Стегній, просто кричать про непрофесійність члені ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 420 | Дата: 26.10.2015 | Комментарии (0)

Кандидат на посаду Сумського міського голови Андрій КРАМЧЕНКОВ прогнозував, що лише близько 40% містян-виборців візьмуть участь у голосуванні.

Щодо порушень, які, на думку іншого кандидата, Олександра ЛИСЕНКА, можливі надвечір, то подібної інформації штаб Крамченкова не отримував. Кандидат на пост міського голови сподівається, що суттєвих порушень не буде. Звичайно, є різноманітні дрібні, на зразок заповнення бюлетенів за межами кабінки. Але такі є завжди на всіх виборах і загалом вони не здатні вплинути на загальний результат виборів.

Андрій Крамченков, кандидат від партії «За Україну», зазначив, що має великий попередній досвід роботи на виборах – у якості спостерігача, члена ДВК – проте, такого складного Закону про вибори, як теперішній, ще не бачив. «Його не розуміють виборці, його не розуміють більшість членів ДВК…»

Щодо свого настрою, то кандидат сказав: він спокійний: «Я зробив усе, що міг, а ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 443 | Дата: 26.10.2015 | Комментарии (0)

Близько 33% виборців у Сумах станом на 16.00 уже проголосували. Таку інформацію оприлюднив у Незалежному громадському прес-центрі «Сумський вибір-2015» член обласної виборчої комісії Роман ПЕТРЕНКО. Він нагадав, що у Сумах налічується 131 виборча дільниця, 233 503 виборців. А також повідомив, що поки що до ОВК жодних скарг щодо порушення виборчого процесу в області не надходило.

На його думку, складнощі щодо забезпечення голосування, що сьогодні виникають, пов’язані з недоліками нового Закону про вибори. Проте сам процес голосування забезпечено, навіть із урахуванням того, що не всі дільниці змогли вчасно його розпочати.

Секретар Сумської ОВК Олександр ЦЕЛБУНОВ зауважив, що складність полягає передусім у тому, що скоротився термін проведення виборчої кампанії – до 50 днів. За такий короткий час провести її ефективно неможливо. Що ж до закону про місцеві вибори, - більш складного за всі останні виборчі кампанії просто не було, вважає досвідчений фахіве ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 443 | Дата: 26.10.2015 | Комментарии (0)

Після 18.00 можливі масові фальсифікації виборів – «каруселі». Таку інформацію отримав виборчий штаб кандидата на посаду Сумського міського голови, чинного голови Олександра ЛИСЕНКА, повідомив він на прес-конференції.

Навіть відомі райони, де передбачаються такі порушення, - Хіммістечко, Баранівка та Роменський мікрорайон. Вже в обід зафіксовані спроби винесення бюлетеню з виборчої дільниці. Це відбулося на ДВК 591000, що в училищі №16. Особу, що намагалася це зробити, затримала міліція.

Відповів Олександр Лисенко і на запитання щодо агітаційних матеріалів, розповсюджуваних у день виборів буцімто за нього. Це – компрометація, - запевняє він. Зокрема, його команда не виготовляла наліпок з його портретом. Між тим, у ніч на 25 жовтня такі наліпки були розклеєні. Й чимало – на лобовому склі автівок. «Щастя, що пішов дощ і люди легко змогли відклеїти ці папірці. Бо уявляю, якою б була моя реакція, якби таку побачив на склі своєї ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 453 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

Звинувачувати міську владу в тому, що вчасно не були поставлені кабінки для голосування, - непрофесійно. «Багато звинувачень висловлено у соцмережах, - сказав на прес-конференції керуючий справами Сумського міськвиконкому Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ. – Дехто навіть вважає це «акцією» з боку міської влади. Але читайте закон: встановлення кабінок не є повноваженням міської влади! Це – робота виборчих комісій».

До завдань влади в такій ситуації належить технічне забезпечення: надання приміщення, ліній зв’язку та телефонів, сейфів, меблів для роботи. І все це було виконано, хоча, наприклад, із приміщеннями для трьох дільниць існували проблеми, які довелося вирішувати.

Готових кабінок для голосування, виявляється, немає в принципі. Щоразу ДВК надаються брус та тканина. Остання закуповується перед виборами. Брус збирається по закінченню голосування й зберігається до наступних виборів. «І цього разу чотири кілометри брусу було п ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 491 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

Відразу кілька порушень виборчого процесу зафіксували спостерігачі Громадської мережі ««ОПОРА» в Сумській області. Зокрема, дільниці, де були відсутні кабінки для голосування, відкрилися із запізненням на дві години. Нагадаємо, що в Сумах таких дільниць було зафіксовано 16.

Із затримкою у три години почалося голосування у Перехрестівці Роменського району, де, як виявилося, у бюлетенях неправильно вказано по-батькові кандидата на посаду сільського голови.

«Нашими спостерігачами зафіксований факт голосування на столах на виборчій дільниці, що розміщена в школі №10 обласного центру, бо на той час там були відсутні кабінки для голосування, - повідомила Ірина СТЕГНІЙ, прес-секретар ГМ «ОПОРА» в Сумській області. – Люди не хотіли чекати, виник конфлікт, хоча, напевне, їм і не мали права видавати на руки бюлетені, поки не було кабінок. Крім того, був складений акт про порушення на двох вибор ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 450 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

«Ще увечері напередодні ми об’їхали кілька дільниць і побачили, що бракує кабінок для голосування, - розповів голова Спілки ветеранів АТО Володимир ЛАВРИК, - проте керівники комісій нас запевнили, що до ранку все буде добре. Сьогодні виявилося, що проблема не вирішена й дільниці не працюють».

Це питання слід буде порушувати наступного тижня й карати винних, незалежно від їх партійної належності, - переконаний один із керівників мобільних груп із контролю за виборами. Але прикро, що дехто відразу скористався цим для розбрату та агітації, -  спочатку важливо організувати процес і провести належним  чином день виборів, вважає Володимир ЛАВРИК.

Між тим, вже під час прес-конференції перетелефонувавши на одну з проблемних виборчих дільниць, члени мобільних груп дізналися, що дільниця на вул. Зеленко, 4, налагодила роботу, але нормально почала працювати лише близько 10.15.

Наразі у місті курсує порядку 20 автівок, - повідомив ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 417 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

Загалом у області 999 виборчих дільниць, - нагадав на першій прес-конференції у Назалежному громадському прес-центрі «Сумський вибір-2015» керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Олег СУХОНОС.

На восьму годину ранку виявилося, що на 19 з них є проблеми. На трьох дільницях Роменського району – двох у селі Перехрестівка та одній у селі Левандіївка лише вранці виявилося, що у бюлетенях неправильно вказано по-батькові кандидата на посаду сільського голови. Протягом двох годин ці понад 1600 бюлетенів мали надрукувати у виправленому варіанті й надати виборцям. Тож загалом дільниці відкриті, але голосування відбувається на за всіма бюлетенями.

У Сумах 16 дільниць не змогли почати роботу через відсутність кабінок для голосування. Як звітує міська влада, до дев’ятої години проблему вирішили, але чи так це насправді, - покаже перевірка.

 
Категория: Новини | Просмотров: 389 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)





Сумській громаді презентували політичну силу «Наш край». Голова партії Віктор Федорченко представив політичну програму, розповів про основні ідеологічні та ціннісні засади об’єднання, а також окреслив пріоритетні напрямки діяльності новоствореної команди.

«Люди втомилися від   безкінечних передвиборчих обіцянок, політичних інтриг, боротьби компроматів та «гречаних» кандидатів. Затяжну еру популізму політиків повинні змінити реальні справи господарників», -  наголосив у ході прес-конференції Віктор Федорченко.

Саме таких людей голова партії і зібрав у своїй команді - професіоналів, досвідчених управлінців, котрі будуть працювати у рідних містах та селах, а не безкінечно грати у владу та опозицію.

Головна мета Віктора Федорченка – не влада, але й стояти осторонь, миритися з проблемами та безладом у рідному місті, бюрократією на кожному кроці, ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 473 | Дата: 17.09.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 »