Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини
У вівторок, 29 грудня, у приміщенні Сумського обласного прес-клубу відбулася пре-конференція, на якій підбивали підсумки реалізації проекту «Студенти Сумської та Харківської областей проти корупції у ВНЗ та молодіжній галузі». Проект реалізовував Сумський обласний комітет молодіжних організацій за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Мова на заході йшла про те, як студенти з Сум, Харкова та Глухова вчилися боротися з корупцією у своїх ВНЗ та містах.

 

«За півроку реалізації проекту через наші тренінги пройшли 64 молодих лідера з Сум, Харкова та Глухова – починаючи від громадських активістів  і закінчуючи студентськими деканами та ректорами. Покроковість у ході тренінгових циклів дозволила засвоїти кожен необхідний для становлення ефективного діяча етап – аналіз бюджетів ВНЗ і міст, адвокасі-кампанії та лобізм і проектний менеджмент. Саме тому випускники нашої &laq ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 430 | Дата: 05.01.2016 | Комментарии (0)

«Їх найбільше бажання – відсвяткувати Новий рік дома, з сім’єю», – сказала про своїх підопічних Оксана Смольникова, заступник голови правління ГО «Батьки онкохворих дітей-інвалідів». Ця громадська організація стала партнером благодійного фонду «БДЖІЛКА», очолює який Олександрою Бессараб, у проведенні специфічної акції. В 16-и сумських кафе та ресторанах організатори збирали кошти на ліки для дітей, які знаходяться на інтенсивній хіміотерапії.

Олена та Оксана поділилися результатами своєї роботи у Сумському прес-клубі. Як сказали благодійниці, акція була дуже доречна, адже на кінець року ліки підходять до кінця й їх може не вистачати, а держава фінансує таке лікування недостатньо. Між тим,  потім слідує довгий курс реабілітації, який теж потребує великої кількості коштів.

Упродовж акції вдалося зібрати 33 тисячі гривень, на які вже придбали необхідні ліки. Вони мають бути доставлені дітям впродовж насту ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 478 | Дата: 27.12.2015 | Комментарии (0)

10 грудня у Сумському прес-клубі презентували результати гендерного моніторингу місцевих виборів у області.

 Дослідження «Гендерний моніторинг місцевих виборів 2015 року в Україні» є всеукраїнським дослідженням, у якому взяли участь 15 областей України, розповіла членкиня правління всеукраїнської громадської організації «Жіночий консорціум України» Юлія Савельєва. У ході моніторингу оцінці підлягали: зустріч кандидатів та кандидаток із виборцями; особливості перебігу передвиборчої кампанії кандидата та кандидатки; списки кандидатів/кандидаток і депутатів/депутаток. Якісний аналіз у ході моніторингу проводився через фокус-групове дослідження на тему «Вивчення специфіки участі жінок у місцевих виборах 2015 року» за участі кандидаток та депутаток.

 У результаті дослідження було складено рейтинг партій на предмет дотримання ними гендер ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 506 | Дата: 14.12.2015 | Комментарии (0)

Закон України «Про екстрену медичну допомогу» активно впроваджується на всій території нашої держави. Не стала винятком і Сумщина, що зумовило чітке розмежування на екстрену та невідкладну медичну допомогу, а також зміну правил виклику бригади.

10 грудня на конференції у Сумському прес-клубі розповіли, як діє в області Закон України «Про екстрену медичну допомогу», що розділив медичну допомогу на екстрену та невідкладну (швидку) та змінив принципи організації всієї служби.

На заході були присутні й ділилися своїми думками Анатолій Александренко – обласний фахівець із медицини невідкладних станів, директор комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»; Ольга Калініченко – заступник директора Центру з оперативної роботи, медицини катастроф та цивільного захисту населення – керівник служби медицини катастроф; Галина Білоус – головн ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 760 | Дата: 13.12.2015 | Комментарии (0)

У п’ятницю, 27 листопада 2015 року  в приміщенні Сумської Торгово-промислової палати відбувся підсумковий «круглий стіл» за результатами громадської антикорупційної експертизи рішень Сумської міської ради, прийнятих у 2013-2015роках. Експертиза  проводилась протягом 2015 року групою експертів у рамках Проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада» .

Участь у роботі круглого столу взяли новообраний секретар Сумської міської Ради Андрій Баранов, керівники департаментів і управлінь Сумської міської Ради, новообрані депутати від фракції БПП разом із керівником фракції Дмитром Лантушенком, голова громадської Ради при міськвиконкомі Олег Павленко, голова громадської ради при ОДА Володимир Михайловський та представники бізнес-спільноти міста.
 Як зазначила керівник проекту, голова спілки підприємців, орендарів і власників Сумської області Світлана Іченська, групою експертів було проаналізовано 725 ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 429 | Дата: 02.12.2015 | Комментарии (0)

27 листопада 2015 року УАВПП провела у м. Полтава Семінар «Інновації у ЗМІ: досвід колег щодо роботи з аудиторією та контентом». Для участі у семінарі було подано 60 заявок, з яких була сформована навчальна група у складі 33 фахівців. Перелік учасників семінару доступний за посиланням: https://drive.google.com/file/d/0BxNmkhm4Or6qMHF6N0RzNVFvYWc/view?usp=sharing

 Найбільш високі оцінки учасників отримав майстер-клас Світлани Панюшкіної, головної редакторки segodnya.ua, яка ділилася власним досвідом щодо того, «Що робить сайт ефективним?» - переважна більшість оцінила корисність та актуальність отриманої інформації на 10 балів з 10. Йшлося про секрети управління трафіком, розумний баланс новин та аналітики, підводні камені монетизації.

 В семінарі також взяли участь :

Наталія Очкань ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 424 | Дата: 02.12.2015 | Комментарии (0)

«Навчальний курс із покращення стандартів роботи прикордонних   локальних інтернет-медіа Житомирської, Волинської та Сумської областей» розпочався з Сум. Саме тут відбувся перший тренінг за таким проектом Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини, що реалізується спільно з Сумським та Волинським прес-клубами. До участі були запрошені журналісти  інтернет-медіа та блогери відповідно Сумської, Житомирської та Волинської областей.

Тренінг мав на меті розглянути питання, як протистояти пропаганді та цензурі в умовах гібридної війни та як працювати з іноземними в тому числі російськими джерелами інформації й створювати новини для іноземних аудиторій.

Як виявилося, більшості присутніх раніше не доводилося стикатися з проблемами при роботі з іноземними джерелами, але фейкові та замовні новини зустрічалися багатьом.

Отож, одним із завдань, що виконувала тренер Людмила Гуменюк, виконавчий директор «Центру ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 434 | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

У Сумському прес-клубі відбулася презентація проекту «Виїзна психологічна, логопедична, правова допомога учасникам АТО, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському  населенню Лебединського району Сумської області», що здійснюватиметься за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства Америки в Україні .

 У продовження попередніх проектів із безоплатної правової допомоги громадська організація має за пріоритет обслуговування сільських мешканців за місцем їх проживання. За 11 місяців обласними спеціалістами на виїзді 420 особам буде надана психологічна, логопедична, правова допомога   учасникам АТО, їх сім’ям, родинам переселенців у сільську місцевість, сільським дітям у 14 селах Лебединського району.

 Зокрема, передбачається формування банку медичних даних цих  сімей, що складатиметься з результатів обстеження  обласними спеціалістами  психологом і логопедом; ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 507 | Дата: 23.11.2015 | Комментарии (0)

Як захистити людей від безчинства суддів? Яким чином можна повернути довіру українців до вітчизняного судочинства? – відповідь на ці та інші питання дали цього тижня представники Сумської обласної молодіжної ГО «Європейський вимір».

12 листопада в обласному прес-клубі ГО «Європейський вимір» презентувала проект під назвою «Очищення судової влади: просвітницька кампанія, апробація методики незалежного оцінювання роботи суддів громадськими організаціями».
«На сьогодні в Україні існує проблема недовіри до суду. Звертаючись до судових органів, громадяни повинні бути впевнені, що там законні права та інтереси будуть захищені, а не навпаки – порушені»,  наголошує один із представників «Виміру» Роман Сухоставець.
Завдяки прийняттю ЗУ «Про забезпечення права на справедливий суд» у громадськості з’явилася можливість оцінювати ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 509 | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

Журналіст - людина, яка має талант

                                                              щодня заповнювати порожнечу.                          Дейм Ребекка Вест

 

Журналістика – професія справедливих, наполегливих, відчайдушних людей, які прагнуть змінити світ на краще. Це фах тих, хто вміє цінувати товаришів, команду, спільно йти до мети. Саме тому тринадцятий  рік поспіль у Сумській гімназії №1 збирається яскрава, креативна, ерудована,  творчо обдарована  молодь, яка вже сьогодні робить ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 449 | Дата: 11.11.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 »