Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини
Не тільки брати, а й віддавати!Саме під таким девізом 8 серпня у Сумах пройшов другий за рахунком благодійний «Блошиний ринок на Воскресенській».

Цього разу гроші збирали для сина солдата АТО, чотирирічного Максима Кліпи, який потребує курсу хіміотерапії. Крім цього, частина коштів пішла на не менш добру справу: закупівлю матеріалів для плетіння маскувальних сіток, які так необхідні воїнам для захисту країни. Організаторами акції виступили Громадський фонд «Суми» спільно з газетою «Панорама». Не обійшлося й без допомоги обласної державної телерадіокомпанії та Агенції промоції міста Суми, які займалися інформаційно-рекламною діяльністю. А ресторани «Дикий Захід» та «Смачно по-українськи» безкоштовно забезпечували продавців обладнанням для торгівлі,  їжею та холодними  напоями.

Благодійність не залишила людей байдужими. Тож асортимент ринку був представлений різноманітними виробами: від звичай ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 404 | Дата: 10.08.2015 | Комментарии (0)

Навчання журналістів провідних регіональних ЗМІ для підготовки ними якісних матеріалів про проблеми вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим проходитиме на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині.

Громадська організація «Асоціація регіональних засобів масової інформації» розпочала реалізацію проекту «Висвітлення в ЗМІ проблем внутрішньо переміщених осіб: працевлаштування, житло, соціальне забезпечення». Заходи, передбачені проектом, проходитимуть у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Партнерами у реалізації стали Асоціація регіональних ЗМІ Сумщини та Асоціація регіональних ЗМІ Харківської області.

Восени заплановано провести по два тренінги для журналістів кожного регіону. До того буде зібрано великий обсяг інформації про те, як наразі влада вирішує проблеми вимушених переселенців в областях, та підготовлено аналітичний звіт, котрий і стане основою для навчальної програми. Учасники ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 436 | Дата: 23.07.2015 | Комментарии (0)

         19 червня 2015 року у Головному територіальному управлінні юстиції відбулася прес-конференція, тема якої стосувалася низки проведених реформ, спрямованих на прозору та ефективну роботу, зокрема, найперших інновацій, які торкнулися  роботи реєстраційної та виконавчої служб.

Заступник Міністра юстиції – керівник апарату Оксана Іванченко повідомила, що 2015 рік розпочато із запровадження нової кадрової політики. Вже до 1 жовтня планується повне перезавантаження системи кадрів. У лютому стартувало перше тестування керівників Головних управлінь юстиції, реєстраційної та виконавчої служб, яке складалося з трьох блоків. Перший являв собою підготовку начальниками мотиваційних листів, два інші блоки – відкриті запитання і 15 фахових запитань на виявлення професійних здібностей. За результатами цих іспитів в Україні 47 керівників територіальних підрозділів органів юстиції вимушені залишити свої посад ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 543 | Дата: 22.06.2015 | Комментарии (0)

У залі Зарічного районного суду міста Суми 18 червня відбулося засідання в справі вчинення злочину середньої тяжкості, а саме нанесення легких і середніх тілесних ушкоджень сумському журналісту, письменнику та активісту – Євгену Положію. Подія сталася ще 15 квітня 2014 року. Журналісти пам᾽ятають, із якими тяжкими пошкодженнями поступив до лікарні Євген у результаті інциденту, скільки часу пішло на його лікування. Тоді медійний загал звертався до правоохоронців із вимогою швидкого розслідування справи. Проте вона й досі не завершена.

Підозрюваному мали обрати запобіжний захід, але цього не сталося. Засідання тривало менше, ніж півгодини, і  суд було перенесено.  Бо ж адвокат підозрюваного в побитті Положія висунув клопотання про видалення з зали «осіб, що не маю прямого відношення до справи», тобто журналістів, які зібралися підтримати колегу та висвітлити результати судового засідання. Суддя клопотання не задовольнив. Тоді адвокат, спираючись н ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 505 | Дата: 22.06.2015 | Комментарии (0)

У обласному прес-клубі відбулася зустріч із Олександром Бойком – організатором наметових таборів, який розповів про запуск ще одного цікавого проекту –табору «Сєвєр». Назва  ця – від позивного Сергія Табали – правосекторівця, загиблого в АТО воїна-добровольця, на честь якого і створюється табір.

Про Сергія щиро згадали його друзі  Ян Жилавий і Денис Титарчук.  За їх переконанням, це була людина справді високих орієнтирів.

Як каже Денис, це був його кращий друг. Вони товаришували недовго, але цього часу вистачило, щоб зрозуміти: він повністю відданий ідеалам розбудови нашої держави.

У свої 18 років, говорить Ян, він був не лише головою Молодого Правого сектору в Сумах, але й намагався постійно вчитися, вдосконалюватися, брати краще від життя. Тому його позивний для назви патріотичному табору цілком підходить.

Кожна людина повинна залишити після себе слід у вигляді вчинків, щоб її ім&rs ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 563 | Дата: 22.06.2015 | Комментарии (0)

Заклад, який функціонує вже дев᾽ять років і має бути центром спокою, врівноваженості та тепла, став приводом до суперечки. Майже півтори години тривав захід у Сумському обласному прес-клубі, де дві сторони відстоювали протилежні думки з приводу ситуації, що склалася в Центі матері та дитини.

Першою про загальні обставини доповіла керівник координаційного центру допомоги вимушеним переселенцям, засновник ГО «Регіональний центр допомоги кризовим сім’ям «Добро в кожен дім» Марина Лозікова. Вона стверджувала, що в дитячому центрі панує нелюдське ставлення до молодих мам, нехтування етичними нормами та ігнорування елементарних потреб молодої сім’ї. При відвіданні Центру їх намагалися не пропустити до нього, всіляко перешкоджали ознайомленню з побутовими умовами.

Координатор міжнародного проекту «Допомога дітям, які постраждали від АТО» Сергій Савченко  додав, що це обурює не лише громаду Сумщини, а й німецьких представ ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 580 | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

17 травня у Сумському прес-клубі відбувся захід, ініційований громадською експертною комісією з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, надзвичайних ситуацій та екології міста Суми. Експерти обговорювали різноманітні проблеми міста, які потребують негайного вирішення.

Перше питання, що було порушено на конференції,  – пляжі та їх благоустрій. За словами Анни Кунцевіч, секретаря комісії, орендатори, які збагачуються матеріально завдяки пляжному сезону, торгуючи та надаючи різноманітні рекреаційні послуги, не виконують усіх законодавчо встановлених норм безпеки та гігієни на пляжі.

Також було порушено проблему документального статусу пляжів, адже де факто в Сумах пляж є лише однин, інші – місця для купання. Відповідно усі прописані правила не мають до них жодних відношень. «Ми маємо обрати відповідні місця, де є потенціал безпеки та рекреаційні можливості, та перевести їх у статус пляжів. Але ми повинні зробити все, щоб цей ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 546 | Дата: 18.06.2015 | Комментарии (0)

Питання закупівлі нових тролейбусів уже кілька років поспіль не втрачає своєї актуальності. Стан тролейбусного парку Сум залишає бажати кращого. Між тим, нові дев᾽ять тролейбусів переможець проведеного тендеру – «Богдан-Моторс» – відмовляється поставляти за ціною, вказаною в тендері, пропонуючи купити «рогаті» за вищою вартістю, без її обґрунтування. Засновник громадської ініціативи «Сумський тролейбус» Євген Кузьмичов вважає, що скасовувати цю покупку не варто, адже з часу, що пройшов після тендеру, тролейбуси ще виросли в ціні. Активісти говорять: варто продовжити перемовини з виробником щодо ціни чи шукати правди у судових інстанціях.

Для того, щоб уникнути попередніх помилок при проведенні наступного тендеру на придбання чотирьох тролейбусів, представники громадськості – засновник громадської ініціативи «Сумський тролейбус» Євген Кузьмичов та експерт із розвитку громадського транспорту Олександр Мироненк ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 454 | Дата: 09.06.2015 | Комментарии (0)

Як буде проходити конкурс «Містер Суми» розповіли журналістам на прес-конференції у обласному прес-клубі організатор конкурсу «Містер Суми – 2015» Кирило Строганов, модель і телеведуча Тетяна Ковінько, режисер дійства Юрій Обод, стиліст Олена Верхошанська, майстер краси Наталія Корнієнко та хореограф Вікторія Власенко.

«Містер Суми» буде проведено 28 червня у розважальному комплексі «Графин». Спеціалісти своєї справи вирішили: на конкурс будуть приймати харизматичних і талановитих юнаків від 18 років. А от верхньої вікової межі організатори не встановлювали. Тетяна Ковінько говорить, що бажання обмежувати учасників за віком організатори не мають. Головна умова – повноліття і бажання проявити себе.

Кирило Строганов зауважив: «Участь у конкурсі – це можливість для хлопців спробувати щось нове та незвичайне, відкрити в собі нові грані таланту, показати свою неординарність. З хлопцями працюват ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 474 | Дата: 09.06.2015 | Комментарии (0)

            Засідання у Сумському прес-клубі розпочалося з хвилини мовчання та вшанування пам’яті Романа Атаманюка, життя якого обірвали мінометні вистріли у зоні АТО. Роман – один із організаторів табору «Коловрат», громадський діяч. Із спогадів друзів і знайомих ця людина постає справедливою, відвертою, щирою та добросердечною. «Еталон чесності, людина з якої необхідно брати приклад, у нього було присутнє чудове почуття гумору, – згадує Олександр Бойко,  багаторічний організатор «Коловрату» та друг Романа Атаманюка. – Посмішка його варта усього. Роману довіряли найскладніші завдання. Можливо, якби у наш час таких людей, як Роман, було більше, – світ став би добрішим і свідомим».

Саме табір «Коловрат» формує такі засади характеру та поведінку, як у Романа. «За 11-річну історію табору  його ініціатори намагалися організовувати ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 566 | Дата: 03.06.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 11 12 »