Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини
25 травня у Сумському обласному прес-клубі відбулася зустріч із представником «Центру підтримки громадських ініціатив» в Житомирській області Михайлом Городком, начальником відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Сумської обласної державної адміністрації Іриною Білан та начальником відділу контролю апарату Сумської міської ради Ольгою Фесенко.

Тема обговорення – «Перспективи покращення громадянського контролю за веденням Державного реєстру виборців України напередодні місцевих виборів». На початку було зазначено мету, завдання та очікувані результати, що чекають на виборців після поліпшення Державного реєстру виборців.  Для детальнішої інформації  була представлена презентація проекту.

29 вересня 2009 року «Державний реєстр виборців» введений в постійну (промислову) експлуатацію. ДРВ – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, обробки даних ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 444 | Дата: 03.06.2015 | Комментарии (0)

Так лунала головна тема засідання, що відбулося в Сумському обласному прес-клубі 15 травня. Поспілкуватися з журналістами прийшли представники Громадського фонду «Суми»: голова наглядової ради Олександр Такул, голова правління, менеджер проектів РНГО «Центр соціального партнерства» Анна Товстуха, менеджер проектів Сумського обласного комітету молодіжних організацій Дмитро Зінченко.

Громадський фонд «Суми» був створений у серпні 2014 року. Цьому посприяли громадська організація «Центр Соціального Партнерства», Сумська обласна молодіжна громадська організація «Студентське братство Сумщини», а також  Товариство з обмеженою відповідальністю «Всі Суми Панорама-Медіа».

На початку прес-конференції Анна Товстуха наголосила на прозорості діяльності фонду, який кожні півроку звітуватиме про виконану роботу. Також вона зазначила про розширення первинної команди наглядової ради організації, що ма ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 8014 | Дата: 24.05.2015 | Комментарии (14)

«Мінус вісім» – таким є показник приросту населення у Сумській області. Ця цифра – один із найгірших результатів в Україні, середньодержавний становить 5,5. Саме тому зараз у нашому регіоні є досить актуальним привернення уваги до проблеми відповідального ставлення до батьківства. Одна з подій, що сприяє просуванню цієї теми –  Всеукраїнський тиждень планування сім’ї. Цього року він припадає на 11-17 травня.

З метою презентації Всеукраїнського тижня планування сім’ї на Сумщині 6 травня обласний прес-клуб зібрав представників охорони здоров’я, громадських організацій та ЗМІ.

На прес-конференції головний акушер-гінеколог області, завідувачка обласного центру планування сім’ї Вікторія Краснокутська та обласний лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку Жанна Гіленко ознайомили громадськість зі статистикою народжуваності та статевого здоров’я на території регіону. Вони наголосили на важливості при ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 510 | Дата: 24.05.2015 | Комментарии (0)

У період з 11 по 17 квітня 2015 року в Україні зафіксовано 4 випадки порушень в категорії «Фізична агресія» та два випадки в категорії «Цензура. Доступ до інформації» 

Антитрендом тижня з 11 по 17 квітня стало пряме і непряме залякування журналістів силовиками (Ізмаїл на Одещині) та представниками політично-воєнізованих угрупувань (Херсон). Одному з журналістів спалено авто, іншому погрожували влаштувати йому призов до армії. Також влада і бізнес намагалися перешкодити журналістам у доступу до інформації (Кіровоград, Бердянськ), а в Миколаєві прес-служба обласної ради на свій розсуд заборонила журналістам переміщатися залом, виділивши їм місце позаду. 

Категорія «Фізична агресія»
У Кіровораді у будівлі ПАТ «Акустика», яке протягом багатьох років експлуатується як офісний центр і в якому віднедавна знаходиться осередок Національної спілки журналістів України в Кіро ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 379 | Дата: 22.04.2015 | Комментарии (0)

У період з 4 по 10 квітня 2015 року в Україні зафіксовано 4 випадки порушень в категорії «Фізична агресія» та один випадок в категорії «Непрямий тиск» 

Початок квітня засвідчив тенденцію наростання агресії щодо журналістів, які працюють «у полі» (Одеса, Дніпропетровськ), випадків залякувань та побиттів через резонансні матеріали (Черкаси, Севастополь). Окрім того окупаційна влада в Криму продовжила практику тиску на журналістів проукраїнських колись видань, - Тетяну Гучакову, яка працювала на  BlackSeaNews, представники ФСБ допитали та провели обшук у її домі в Ялті. 

Категорія «Фізична агресія»
У Дніпропетровську на студентку журфаку ДНУ Наталію Крицкову скоєно напад, коли Наталя разом із громадською активісткою Оксаною Грошевихіною знімали сюжет про бізнес переселенки із Донецька Юлії. Сюжет стосувався пограбування перукарні, власницею якої є переселенка, а ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 437 | Дата: 22.04.2015 | Комментарии (0)

У період з 21 по 27 березня 2015 року в Україні зафіксовано по одному випадку порушень в категоріях «Фізична агресія», «Цензура. Доступ до інформації» та «Захист свободи слова»

В останній тиждень березня ІМі зафіксувало тривання тенденції перешкоджання роботі журналістам у недопуску їх на засідання локальної ради (сесії міської ради Одеси, коли після довгих суперечок журналістів таки пропустили до залу), як теж продовження «епопеї» з ненаданням даних публічної інформації Чернівецьким університетом. Журналістка Надія Бабинська зброю не склала, а продовжила боротьбу у судовому порядку. 

Категорія «Фізична агресія»
В Одесі перед початком чергової сесії міської ради, журналісти та громадські діячі опинились перед зачиненими дверима. Невідомі люди у формі з написом “муніципальна міліція” загородили підходи до дверей. Через деякий час журналістів поча ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 419 | Дата: 22.04.2015 | Комментарии (0)

15 квітня у Сумському прес-клубі відбулася прес-конференція, на якій говорили про подію нову й традиційну –  вже вдев’яте газета «Панорама» ініціює проект «ТОП 50», аби підвести підсумки минулого року. 

Основною метою заходу стала презентація журналу «Рейтинг-2014». Він складається з кількох розділів, присвяченим певним категоріям людей, які внесли свій вклад у розвиток нашого міста та області, – нагадала Юлія Левківська.

Волонтерська сотня, або ТОП-100,  Зелена, Золота, Економічна та Спортивна десятки – ось номінації, в яких відзначалися жителі Сумщини. Окрім того, експерти, як заведено, обрали Людину року. Нею став Олексій Харченко, сум᾽янин, нахімовець, який не зрадив присязі та гордо співав гімн України під час підняття прапора окупантів над своїм навчальним закладом у Криму. З Олексієм зв᾽язалися скайпом  і він декілька хвилин поговорив із журналістами. 

&laq ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 421 | Дата: 21.04.2015 | Комментарии (0)

Сумські слідчі почнуть досудове розслідування діяльності зареєстрованої в Сумах громадської організації, що видає себе за рух ЧЕСНО. До цього зобов’язує ухвала Ковпаківського районного суду м.Суми, який розглянув та задовольнив скаргу руху ЧЕСНО на бездіяльність сумських правоохоронців.

“Громадський контроль на місцевих виборах є надважливим, оскільки дозволить сумчанам робити вибір, будучи свідомими того, як працюють їх представники у міській рад. Але мешканці Сум повинні знати, що в їхньому місті під логотипом ЧЕСНО діють псевдоактивісти, які дурять місцеву громаду,” – заявив координатор руху ЧЕСНО Андрій Круглашов у вівторок на прес-конференції в Сумах.

Нагадуємо, протягом парламентської кампанії у Сумській області поширювалися інформаційні матеріали із логотипом ЧЕСНО, до виготовлення та розповсюдження яких рух ЧЕСНО не має жодного стосунку.


... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 439 | Дата: 20.04.2015 | Комментарии (0)

Громадські експертні комісії Сумської міської ради ініціюють публічний діалог про актуальні проблеми нашого міста. Про це представники комісій розповіли під час прес-конференції в обласному прес-клубі.

Насамперед, мова йде про відповіді на питання, що турбують громаду. За словами громадського експерта Олександра Такула, на сьогоднішній день відсутній прогрес у співпраці громадських експертних комісій та влади, отож деякі питання було вирішено вивести в публічну площину.

Громадський експерт  Костянтин Силич висловив впевненість, що влада має навести лад у сфері пасажирських перевезень . «Суми чи не єдине місто де не зроблено розрахунок пасажиропотоку. Вирішивши цю проблему, Суми нарешті зможуть позбутися проблем, пов’язаних з непрозорістю формування тарифу на пасажирські перевезення в громадському транспорті», - вважає експерт.

Отож, в питаннях, що стосуються сфери пасажирських перевезень від влади чекають: розрахунку реально ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 483 | Дата: 20.04.2015 | Комментарии (0)

27 березня у Сумському прес-клубі розглянули роль засобів масової інформації в умовах війні та російської пропаганди. 

Медіаексперт Світлана Єременко розповіла, що українські ЗМІ не змінили редакційну політику відповідно до умов воєнного часу. Результати ж січневого і березневого моніторингів регіональних видань показують непрофесійність у висвітленні питань, пов’язаних із ситуацією на сході, а подекуди навіть замовчування суспільно-важливої інформації. Це  характерно для всіх областей України.  «Повідомлення, що з’являються, не надають практичних порад, як вижити під час окупації, натомість розповідають про давно відомі громадянам проблеми», – говорить пані Світлана.  

Експерт також розповіла, що за даними Інституту соціології у 2014 році довіра до українських засобів масової інформації катастрофічно впала, особливо серед мешканців Донбасу.  «У зоні АТО не працюють українські ЗМІ, у той час, як росі ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 425 | Дата: 30.03.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 »