Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
19 березня в обласному прес-клубі відбудеться преc-конференція «Психологічна профілактика самогубств у Сумах».

Громадська організація «Асоціація психологічного здоров’я і профілактики самогубств» познайомить журналістів із першими результатами своєї діяльності. А насамперед розповість, що стало мотивацією для створення подібної ГО. Передусім – це ситуація з самогубствами у Сумах та Сумській області. Причини саморуйнівної поведінки, її вікові особливості та інші подібні аспекти знаходяться в полі зору фахівців організації. Практичні психологи, гештальт-терапевти Інна Пилипенко, Олена Лузан і Яна Штагер, яка очолила «Асоціацію психологічного здоров’я і профілактики самогубств», розкажуть також, із якими питаннями, окрім саморуйнівної поведінки, можна звернутися до психологів організації; чим і як може допомогти робота з психологом та у психологічній групі.

До участі запрошуємо всі ЗМІ.

Засідання відбудеться 19 березня, у середу, у прес-залі обласного прес-клубу – м. ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 554 | Дата: 19.03.2014 | Комментарии (0)

12 березня у Сумському прес-клубi вiдбудеться презентацiя конкурсу Центру підтримки і розвитку родини «Калинове гроно», що має назву «ART-мама».

Цей конкурс ініціювали самі мами – для мам. Тих, які через свої роботи хочуть розповісти про любов до дітей, про бажання миру в своїй країні; тих, у кого достатньо любові не тільки до своїх дітей, а й до тих, які втратили свою родину. Ініціаторки конкурсу та його майбутні учасниці: прийомні мами з Путивлю – Ольга Мартиненко та Інна Балашова, із Сум – Алла Мельник та з Конотопського району – Тетяна Тютюнник. До розмови долучиться і голова ЦПРР «Калинове гроно» Ніна Чернявська. Адже конкурс «ART-мама» - це чергова акція Клубу-музею матері, що діє в Сумах з 2009 року. Виставка творчих робіт мам Сумщини буде презентована у галереї «21» у рамках традиційного Тижня взаєморозуміння «Ми всі різні, але кожен із нас заслуговує поваги».

До участi запрошуємо всi ЗМI.

Презентацiя вiдбудеться у середу, 12 березня, за адресою: Покровс ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 732 | Дата: 12.03.2014 | Комментарии (0)

11 березня у Сумському прес-клубi вiдбудеться презентацiя нового проекту Сумського обласного комiтету громадських органiзацiй "Моя гiднiсть - мiй вибiр".

Головним завданням проекту є залучення якомога бiльшої частини молодi до участi у виборах, як активних спостерiгачiв i виборцiв, пiдвищити рiвень зацiкавленостi у передвиборчому процесi та контролi за його перебiгом самими виборцями.

Проект буде реалiзовано у 7 схiдних областях України (Сумська, Харкiвська, Полтавська, Донецька, Днiпропетровська, Запорiзька, Луганська областi) та у Автономнiй Республiцi Крим.

Детальнiше про заходи у рамках проекту розкажуть представники Сумського обласного комiтету громадських органiзацiй Георгiй Сахнюк та Наталiя Лучанiнова.

До участi запрошуємо всi ЗМI.

Презентацiя вiдбудеться у вiвторок, 11 березня, за адресою: Покровська площа 13, прес-зала обласного прес-клубу.

Початок - о 12:00.
Категория: Анонси | Просмотров: 506 | Дата: 10.03.2014 | Комментарии (0)

25 лютого відбулося відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва під назвою «Натхнення». Роботи представили члени Клубу шанувальників вишивки при обласній громадській організації «Жіночі Ініціативи».

За майже сім років існування клубу його учасники експонували свої роботи не лише на виставках у Сумах, а й брали участь у міжнародних виставках ручної вишивки. До клубу входять близько півсотні осіб віком від 19 до 80 років, серед учасників є також двоє майстрів-чоловіків.

Цьогорічна виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва проходить у рамках програми «Традиції» і приурочена до Міжнародного жіночого дня – 8 Березня.

На виставці представлено близько 50 картин різних технік виконання – вишивка на полотні, вишивка бісером. Як зазначають організатори, виставка робіт – яскравий приклад того, як звичайне хобі може перерости в професіоналізм.

... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 540 | Дата: 05.03.2014 | Комментарии (0)

Хто такі тітушки? Це – особи спортивної статури, що брали участь у розгоні майдану. Назва цієї «суспільної групи» пішла від імені спортсмена Вадима Тітушка, який у травні 2013 здійснив напад на журналістів. У суспільстві склалася думка, що тітушки – це спортсмени, яких шляхом фінансового стимулювання чи наказу тренерів залучили до розгонів мирних акцій.

Щоб з’ясувати, чи це дійсно так і чи брали сумські борці у розгонах майданів, 28 лютого у Сумському прес-клубі зібрали прес-конференцію за участю провідних представників спорту нашої області на тему: «Спортсменам – спортивний майданчик».

Заслужений тренер України з кікбоксингу Віктор Чичикалов зазначив: «Успішні спортсмени не вийдуть людей розганяти. Я не розумію, яке моральне право мають тренери виводити своїх хлопців розганяти людей?»

«Я був на майдані, – додав Заслужений тренер України з тхеквондо Сергій Хоменко, – Я не бачив там справжніх спортсменів. Адже справжні, успішні мають займатися близько десяти разів н ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 509 | Дата: 05.03.2014 | Комментарии (0)

До уваги журналістів та редакторів усіх видів ЗМІ України!

Громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси» (в рамках «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк за підтримки АМР США) запрошує журналістів та редакторів усіх видів ЗМІ взяти участь у одноденному семінарі (дата на вибір) «Правовий статус ЗМІ у виборчих кампаніях 2014 року».

11 березня 2014 року, Київ
12 березня 2014 року, Київ


Тренери: Людмила Панкратова та Олександр Бурмагін.

Програма:
- чинне законодавство України про вибори Президента України та місцеві вибори;
- права та обов’язки журналістів/медіа у виборчій кампанії;
- доступ до інформації під час виборчого процесу, порядок висвітлення виборчої кампанії;
- регулювання передвиборної агітації та політичної реклами;
- обмеження для журналістів та ЗМІ під час виборчої кампанії;
- відповідальність за порушення виборчого законодавства для ЗМІ та їх працівників;
- захист прав журналістів під час виборчих кам ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 504 | Дата: 04.03.2014 | Комментарии (0)

3 березня в обласному прес-клубі відбудеться презентація «Громадський сектор Сумщини – за люстрацію влади».

Громадський сектор Сумщини – об᾽єднання сумчан, що не має відношення до жодних політичних партій. Вперше учасники цього зібрання зустрілися 24 лютого. І вирішили, що об᾽єднання потрібне для громадського контролю над владою. Презентуючи свої цілі та першочергові завдання, об᾽єднання хоче запросити містян приєднуватися до їх роботи, що стосується життя кожного мешканця Сум.

Презентуватимуть об᾽єднання учасники бойових дій у Києві 18-20 лютого Віталій Кобиляцький, Богдан Баранов, Богдан Бистренко, Петро Носаль, Віталій Філатов, Марина Зігерліг, Наталія Соболівська, представник Сумського автомайдану Єгор Губенко, голова Сумської Студентської республіки Юрій Обод, підприємець Андрій Сукачов, представник Добровільної сотні Артем Гребенюк.

До участі запрошуємо всі ЗМІ. 

Засідання відбудеться 3 березня, у понеділок, у прес-залі обласного прес-клубу – м. С ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 461 | Дата: 03.03.2014 | Комментарии (0)

28 лютого у Сумському прес-клубi вiдбудеться засiдання за темою «Спортсменам – спортивний майданчик! Вiдомi сумськi тренери виступають проти залучення спортсменiв до сумнiвних полiтичних та iнших акцiй».

Залучення молодих людей їхнiми тренерами до рiзного роду проплачених акцiй є аморальним i безвiдповiдальним. Якщо хтось з керiвникiв секцiй єдиноборств або контактних видiв спорту бажає висловити свою пiдтримку якiйсь партiї, громадському руху, релiгiйнiй громадi, тощо має робити це особисто, не втягуючи молодь. Тим бiльше, коли таким тренерам платять за силовi акцiї пiдтримки. Ми будуємо нову, мирну Україну. Усi конфлiкти мають вирiшуватися виключно у правовому полi. Таку точку зору мають Заслужений тренер України з кiкбоксингу Вiктор ЧИЧИКАЛОВ i Заслужений тренер України з тхеквондо Сергiй ХОМЕНКО. На зустрiчi можлива участь i iнших представникiв сумського спортивного свiту

До участi запрошуємо всi ЗМI.

Засiдання вiдбудеться у п’ятницю, 28.02.14 за адресою: Покр ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 498 | Дата: 27.02.2014 | Комментарии (0)

Майстер-клас за такою темою відбувся у Сумському обласному прес-клубі. Вже не вперше профі-студія громадської організації проводить заняття з професійної освіти. Нині предметом розмови з журналістами, студентами і школярами стала медіа-грамотність. 

Поняття медіа-освіти лише недавно здобуло популярність в Україні. Хоча вважається, що у нас медiа-освiта зародилася ще у двадцятих роках минулого століття, ми й досі розбираємося в тому, що це власне і кому воно потрібне. Виключно споживачам медіа-продукції? Самим журналістам?..

Усі учасники майстер-класу погодилися на тому, що медійно грамотними мають бути всі. Бо ж навряд чи комусь подобається, коли ним маніпулюють. І не варто самому вдаватися до маніпуляцій, якщо завдання твоє – безсторонньо інформувати.

Тож як розрізнити в медіа-контенті українських і місцевих ЗМІ справжню журналістику та «джинсу»; я ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 487 | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

Схвалено з’їздом підписантів етичного кодексу українських журналістів у м.Київ, жовтень 2013 року
(Для порівняння з початковим варіантом 2003 року новели цієї редакції виділені жовтим)


1. Свобода слова та висловлювань є невід’ємною складовою діяльності журналіста.
2. Служіння інтересам влади чи засновників, а не суспільства, є порушенням етики журналіста.
3. Журналіст має з повагою ставитися до приватного життя людини. При цьому не виключається його право на журналістське розслідування, пов’язане з тими або іншими подіями і фактами, що мають громадське звучання і покликані захищати інтереси суспільства та особи.
4. Висвітлення судових процесів має бути неупередженим щодо звинувачених. Журналіст не може називати людину злочинцем до відповідного рішення суду.
5. Журналіст не розкриває своїх джерел інформації окрім випадків, передбачених законодавством Укр ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 859 | Дата: 21.02.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 33 34 »