Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини
Навчальний посібник «Аграрна економіка» розроблений колективом провідних німецьких вчених. Ініціатором видання підручника в Україні став німецький професор Герберт Штрьобель, засновник міжнародного магістерського курсу з аграрного менеджменту університету прикладних наук Вайенштефан (Німеччина). Колектив перекладачів та наукових редакторів Сумського НАУ підготував адаптовану україномовну версію. Посібник складається з двох томів: «Фермер: базовий рівень» та «Фермер: професійний рівень».

Перший том, орієнтований на початківців, містить виклад теоретичних основ природознавства (хімії, фізики, біології), сільськогосподарської техніки та техніки безпеки (машинобудування, тракторобудування, використання енергії в сільському господарстві), агровиробництва. Також розглядаються базові питання рослинництва, тваринництва, екологічного землеробства, економіки та менеджменту, бухгалтерського обліку, обробки інформації. На побажання читачів посібник доповнено розділом «Фахові розрахунк ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 580 | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)

10 грудня у Сумському прес-клубі представники обласного об’єднання громадян «Усвідомлений вибір народу» розповіли про свою діяльність в рамках проекту, спрямованого на надання кваліфікованої первинної правової допомоги сільському населенню Лебединського району.

Проект «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультацій і сільських рад Лебединського району в наданні первинної безоплатної правової допомоги сільському населенню, розбудові сільських правових консультантів (параюристів), навчання сільських голів організації конкурсів на надання кваліфікованої первинної правової допомоги сільському населенню» було презентовано в прес-клубі 30 січня цього року.

Нині проект, який, по суті, є продовженням попереднього, завершується. Проте він надав змогу ще 12 місяців надавати безоплатну первинну правову допомогу в сільських громадах Лебединського району. Робота буде продовжуватися, адже розбудова системи первинної правової допомоги в ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 380 | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)

У Сумському прес-клубі презентували інтерактивну веб-платформу «Відкрите місто».

Проект «Відкрите місто» народився не вчора, – зазначає його керівник Ірина Стегній. Місто Суми було обране одним із пілотних у рамках цієї всеукраїнської програми, і робота платформи почалася в нашому обласному центрі ще минулого року, коли були підписані відповідні документи, зокрема прийняте рішення виконавчого комітету та створена робоча група для впровадження проекту в дію. Але через певні обставини, в тому числі й через ситуацію у країні, проект діяв у місті не в повну силу. Проте 25 липня цього року було підписано Меморандум про взаєморозуміння між виконавчим комітетом Сумської міської ради в особі міського голови Олександра Лисенка, Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» в особі президента Віктора Ляха та громадською організацію «Громадське бюро «Правозахист» в особі голови Олександра Такула. Підписанти домовилися про співпрацю з метою подальшої експлуатації та розвит ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 566 | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

У Сумах рамках реалізації проекту «Особливі потреби – особливий внесок у розбудову держави» відбувся науково-практичний семінар «Активізація життя молодих людей з інвалідністю».

Ініціатори його проведення – Сумська обласна благодійна організація «САТВА» та «Центр підтримки і розвитку родини «Калинове гроно», давно співпрацюють у сфері допомоги родинам, в яких проживають інваліди, але вперше реалізують проект, що пропагує правозахисний підхід у соціалізації людей із особливими потребами.

Місцем проведення заходу стала кафедра корекційної та інклюзивної освіти Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Подібний семінар за участі громадських організацій соціального спрямування, кафедра проводить вперше.

До участі у семінарі, крім громадських діячів та учасників проекту, були запрошені керівники підприємств, студенти і викладачі університету, представники обласного центру зайнятості та обласного центру соціальної реабілітації ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 513 | Дата: 23.09.2014 | Комментарии (0)

17 вересня у Сумському прес-клубі розпочав роботу Незалежний громадський прес-центр «Сумський вибір», що вже десять років діє під час виборчих перегонів задля щонайповнішого інформування медійників та – виборців.

Вибори до парламенту позачергові й уже це викликає особливості в ході їх проведення. Проте найважливішим для українців усе ж є усвідомлення важливості цих виборів у житті України. Як та чи інша позиція громадян вирішувала долю держави у нашій історії? Чи з’ясовано, як голосуватимуть ті, хто сьогодні змушений воювати за незалежність держави, за великим рахунком – переважно найактивніші члени нашого суспільства? На які правові нюанси в ході перегонів слід зважати виборцю? Про це говорили історик, член вченої ради Центру досліджень визвольного руху Геннадій Іванущенко, голова Благодійного фонду підтримки військовослужбовців Сумського артилерійського полку та членів їх сімей Володимир Конорєв, голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Заха ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 475 | Дата: 21.09.2014 | Комментарии (0)

18 вересня у Сумському прес-клубі презентували інформаційну брошуру «Третій сектор + Четверта влада»: збірник покрокових порад для ефективної співпраці громадських організацій та засобів масової інформації».

Проект реалізувався у квітні-вересні 2014 року й складався з кількох етапів. На першому було зібрано ініціативну групу непрофесійних журналістів (17 студентів та школярів), які пройшли серію навчальних тренінгів. Під час навчання журналісти здобули знання й навички ефективної роботи у громадських організаціях у якості власного кореспондента чи прес-секретаря. На другому етапі учасники пройшли стажування на базі 14 ГО Сум.

Учасниця проекту Анна Рубцова підсумувала: «Знання й навички, отримані за час проекту, оцінюю на 5 балів із 5. Я дізналася про особливості створення прес-пакету, про сім заповідей співпраці з пресою, познайомилася з прик ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 427 | Дата: 18.09.2014 | Комментарии (0)

Олег Медуниця18 липня у Сумському прес-клубі говорили про важливість постійного громадського контролю за використанням бюджетних коштів.

Народний депутат Олег МЕДУНИЦЯ зазначив, що невдовзі в Україні відбудеться реформування у багатьох сферах державної політики, спрямоване на зменшення рівня корупції.

Особливу увагу Медуниця звернув на законопроект «Про відкритість використання публічних коштів» №2012а, де він виступив одним із співавторів. Закон отримав підтримку громадської ініціативи «Реанімаційний проект реформ».

Планується зробити онлайн-сторінку, на якій можна буде побачити, що відбувається з місцевим бюджетом. «У відкритому доступі мають опинитися не лише суми, які виділяються держустановам, а й те, як саме ці гроші використовуються розпорядниками», - зауважив депутат.
... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 517 | Дата: 21.07.2014 | Комментарии (0)

Яка мета другого Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України-2014» і як взяти у ньому участь, говорили на прес-конференції в обласному прес-клубі.

У Сумському прес-клубі презентували конкурс, який, на думку організаторів, має підняти престиж професії бухгалтера та відновити її роль у економічній стратегії підприємств.

Конкурс «Кращий бухгалтер України», власне, розпочався, повідомили учасники прес-конференції голова обласного осередку ВГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Олена Грудіна та сертифікований аудитор, судовий експерт Міністерства юстиції України, член спілок аудиторів України та експертів України, автор періодичних бухгалтерських видань Анна Клєцова. Він стартував 20 червня і продовжуватиметься до 30 жовтня цього року у вигляді on-line рейтингу на сайті ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 474 | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

26 червня – Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом. До відзначення цього дня загал не звик. А між тим, проблема, що стоїть за ним, досить важлива і сучасність підтвердила її актуальність. Про це говорили учасники медіа-заходу, що відбувся у обласному прес-клубі за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Сумщина має шанс стати однією з областей, що першою розробить свою програму щодо наркотиків. Суть регіональної політики у сфері протидії незаконному обігу наркотиків і розв'язанні соціальних аспектів проблеми їх вживання полягатиме у тому, аби збалансувати комплекс заходів, спрямованих на зниження попиту на наркотики, зменшення поставок наркотиків та мінімізації шкоди від їх вживання, – говорить голова ГО «Клуб «Шанс» Олексій ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ. Нова політика дасть можливість ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 519 | Дата: 03.07.2014 | Комментарии (0)

У Сумському прес-клубі відбулася конференція з приводу закриття інтернатних закладів області, а саме – Гребениківської, що в Тростянецькому районі та Роменської шкіл-інтернатів.

«Цілком зрозуміло, що такий крок, як закриття інтернатів, – непростий і не повинен бути суто декларативним. Адже у школах десятки вихованців, а відповідно – педагоги, обслуговуючий персонал, і їм потрібна робота. Але треба знайти рішення, яке буде оптимальним, у першу чергу – для дітей», – заявив радник голови Сумської обласної державної адміністрації Віктор Бобиренко.

Голова ГО «Центр підтримки і розвитку родини «Калинове гроно» Ніна Чернявська сказала: «Ми займаємося тим, щоб не було жодного інтернату, щоб у кожної дитини була сім`я. Адже родина є основоположним елементом суспільства і природним середовищем, що забезпечує зростання, благополуччя та захист дітей». То чи можна вважати нормальною ситуацію, коли з 34 вихова ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 514 | Дата: 20.06.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 »