Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини
Писати на теми, що суспільством не сприймаються, звичайно, не просто. Особливо складною для висвітлення є тема тарифної реформи, прихильників у якої чи не найменше. Про те, як правильно писати про неї, на семінарі для журналістів у Харкові розповів медіа-експерт, керівник національного прес-клубу «Українська перспектива» Сергій ГУБІН.

На його думку, українці мають зрозуміти, що реформи, навіть коли вони дуже не популярні, покликані вивести державу з кризи. «Подібні реформи свого часу у 90-х роках проведені в Польщі. Тоді їх називали шоковими. Ми запізнилися з реформами, тому зараз маємо проводити шокову, навіть не терапію, а хірургію», – наголосив Сергій Губін.

Експерт впевнений, що більшість населення позитивно сприйматиме зміни. Ті, кому зараз немає 30 років сформували свою свідомість вже в умовах ринкової економіки і розуміють, що все має свою ціну. Громадяни України у віці 30 – 60 років частково сформувалися в умовах пла ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 436 | Дата: 20.03.2015 | Комментарии (0)

16 березня у Сумському прес-клубі презентували новий проект «Центру європейських ініціатив».

Сумська міська громадська організація «Центр європейських ініціатив» створить благодійний продуктовий кіоск для малозабезпечених. Будь-хто зможе звернутися до кіоску і отримати продукти безкоштовно. 

Як розповіла під час прес-конференції координатор волонтерських проектів СМГО «Центр європейських ініціатив» Анастасія Мазур, проект реалізовують вісім волонтерів Європейської волонтерської служби з Великобританії, Македонії та Франції у співробітництві з сумськими добровольцями. 

Ідея підтримувати малозабезпечених їжею виникла у сумських рестораторів: з їх досвіду, у кафе та ресторанах наприкінці дня іноді залишаються продукти, придатні до споживання, але які вже не можна подавати клієнтам наступного дня. Наприклад, випечений сьогодні хліб назавтра буде вже трохи черствим. Часто такі продукти роздають співробітник ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 480 | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

«Круглий стіл» за темою «Стратегія Зменшення шкоди та бюджетні кошти: марні витрати чи суттєва економія?», що відбувся 13 березня  у Сумському прес-клубі, порушив проблему, що сьогодні може видатися не актуальною, але завтра здатна постати як реально загрозлива для суспільства. То чи потрібно чекати завтра, аби все ж звернути на неї увагу?

Завдяки багаторічному фінансуванню з боку міжнародних організацій, медико-соціальні програми, що базуються на засадах філософії зменшення шкоди від вживання наркотиків, набули в Україні стрімкого розвитку й охопили достатню кількість споживачів наркотиків. Це суттєво вплинуло на зменшення темпів розповсюдження епідемій соціально небезпечних захворювань, зазначив Олексій Загребельний, керівник громадської організації «Клуб «Шанс», що ініціювала обговорення питання.
 
Нагадаємо: Зменшення Шкоди — це стратегія профілактики негативних медичних, соціальних, економічних та п ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 424 | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

5 березня 2015 року в обласному прес-клубі відбулася прес-конференція на тему: «Інституційні реформи у системі органів юстиції України: нове у роботі реєстраційної служби у Сумській області».

Із журналістами спілкувалася Наталя Павлівна ДУДНІКОВА – заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Сумській області та Світлана Володимирівна ІСАЄВА – заступник начальника служби –начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Сьогодні у системі юстиції Україні ініційовано інституційну реформу, яка передбачає комплекс заходів із ліквідації дублюючих функцій відомства, оптимізацію структури. При цьому керівництво Мін`юсту наголошує: суть реформ полягає у змінах на краще, які зможе відчути кожен, хто прийде в державні органи і отримає максимально простий і прозорий сервіс, без бюр ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 488 | Дата: 06.03.2015 | Комментарии (0)

Сумські журналісти на прес-конференції у Харкові дізналися, як убезпечити весняну посівну.

Які б події не відбувалися навколо, та є речі, що мають залишатися незмінними. Одна з них – аграрний розклад: весна – час садити, літо й осінь – час збирати урожай.

Цьогорічна посівна обіцяє бути непростою, хоча б із тієї причини, що видається значно дорожчою за минулу. Фахівці міжнародної швейцарської компанії «Сингента» пояснюють: їх продукція – насіння та засоби захисту рослин – не подорожчала. Але валютний курс диктує збільшення цін. Сумські фахівці передбачають, що посівна буде на 40% вартіснішою від попередньої. Що робити аграрію в такій ситуації?

У грудні-січні «Сингента» провела шість фінансових форумів для агровиробників. Спеціалісти компанії презентували тенденції на аграрному ринку України та світу, спрогнозували можливі ризики для агоробізнесу. А ще – підказали, як цих ризиків можна уникнути.

«Сингента» давно відома на українському р ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 462 | Дата: 24.02.2015 | Комментарии (0)

У Сумах, та й за межами обласного центру, знають про існування дитячого парку «Казка» – місця казкового для кількох поколінь сумчан. Про те, як за рік змінився парк і як розвиватиметься майбутньому, у прес-клубі розповів директор комунального підприємства «Сумикомунінвест» Сумської міської ради Сергій Малюк.

З весни 2014 року підприємство почало активно працювати над тим, щоб виплатити борги з заробітної плати, державних податків, рахунків за тепло- , та енергопостачання. Також почалися активні виплати по боргах останніх років з відшкодування місту відсотків від оренди майна. За період з березеня по грудень 2014 року КП «Сумикомунінвест» виплатило місту більше 10 000 гривень цих відшкодувань (для порівняння: у 2011 році – 250 гривень, у 2012 році – 312 гривень). 

За кошти меценатів та з ініціативи підприємства була створена багаторічна клумба з ялівцевих рослин, проведено декілька толок, відновлено одя ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 483 | Дата: 18.02.2015 | Комментарии (0)

22 січня у Сумському прес-клубі презентували проект «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультацій і 23 сільських рад Лебединського району в розбудові системи сільських правових консультантів (параюристів), надання ними за участі юриста Центру безоплатної  первинної правової допомоги  сільському населенню, вимушеним переселенцям та сім’ям учасників АТО».

Центр правової інформації та консультацій при обласному об’єднанні громадян «Усвідомлений вибір народу» здобув чималий досвід надання безоплатної первинної правової допомоги сільському населенню.  Тож сьогодні, коли перед українцями постають нові проблеми правового характеру, саме об’єднанню було надано підтримку Міжнародного фонду «Відродження» для продовження такої діяльності, –  розповіла голова Ради ООГ «Усвідомлений вибір народу», керівник проекту  Світлана Дронік. 

... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 452 | Дата: 17.02.2015 | Комментарии (0)

22 січня у Сумському прес-клубі презентували проект «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультацій і 23 сільських рад Лебединського району в розбудові системи сільських правових консультантів (параюристів), надання ними за участі юриста Центру безоплатної  первинної правової допомоги  сільському населенню, вимушеним переселенцям та сім’ям учасників АТО».
Центр правової інформації та консультацій при обласному об’єднанні громадян «Усвідомлений вибір народу» здобув чималий досвід надання безоплатної первинної правової допомоги сільському населенню.  Тож сьогодні, коли перед українцями постають нові проблеми правового характеру, саме об’єднанню було надано підтримку Міжнародного фонду «Відродження» для продовження такої діяльності, –  розповіла голова Ради ООГ «Усвідомлений вибір народу», керівник проекту  Світлана Дронік. 
Нова проектна ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 460 | Дата: 17.02.2015 | Комментарии (0)

Відео-міст за цією темою відбувся між  Львівським і Сумським прес-клубами

Чи можна вважати нормальним, що на двадцять четвертому році з проголошення незалежності України  на частині української території немає стійкого якісного мовлення національних телеканалів? Проте це факт. Зокрема, така ситуація існує на переважній площі Середино-Будського та Ямпільського районів. Цифровий ефірний телесигнал тут теж присутній лише частково: на Серединобудщині (як і в Краснопільському районі) – до 25%, на Ямпільщині (так само – у Глухівському, Путивльському, Великописарівському районах) – до 40%... Ці дані Концерну РРТ навів на скайп-спілкуванні заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Сумської облдержадміністрації Володимир Харченко. Робимо відповідний висновок: населення, яке не споживає українського інформаційного продукту, їсть продукт російський. Яким був цей продукт впродовж останніх років ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 711 | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

У Сумах відбувся 4-х денний тренінг з дебатної майстерності для студентської та шкільної молоді. Захід є одним з чотирьох аналогічних тренінгів, які проходять в різних регіонах України в рамках проекту «Молодіжні дебати: чи є в регіонах України спільні цінності, які здатні об'єднати країну?». Участь у тренінгу взяли 40 студентів місцевих ВУЗів та шкіл. Учасники тренінгу дізналися більше про демократичні цінності під час онлайн-лекцій, навчились вести дебати, використовувати інформацію для підтвердження думки та вдосконалили свої навички публічних виступів.

Проект спрямований на покращення порозуміння, налагодження діалогу та зв’язків студентів чотирьох регіонів України (м. Вінниця, Львів, Кременчук, Суми) через проведення тренінгів та дебатних турнірів на тему спільних цінностей, які здатні об&# ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 437 | Дата: 09.02.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 »